15 Nisan 2013 Pazartesi

0

BUZLUK (YAZ ) PASTASI



MALZEMELER
1 kutu krem şanti (2 li)
2,5 su bardağı süt
2 paket petibör kakaolu büskivi
1 kase ufak ufak dilimlenmiş çilek
1 kase ufak ufak dilimlenmiş kuru kayısı
1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için :
Hazır çikolata sosu
2,5 su bardağı süt (pişirmek için)





YAPILIŞI
1-Büskivileri ufak ufak kırın.
2-Çilekleri kayısıları dilimleyin.
3-Krem şantiyi sütle kıvamını alana dek mikserler çırpın.
4-Krem şantinin içine önce büskivileri ,damla çikolatayı ,ve kayısıyı koyup karıştırın.
5-En son çilekleri koyup fazla ezmeden 1-2 kere karıştırın.
6-20 cm çapındaki pandispanya kalıbınızı streç filmle kenarları dışarı sarkacak şekilde kaplayın.
7-Pasta karışımınızı dökün ve yayın.
8-Üzerinide streç filmle kapladıktan sonra buzluğa atın.

1 gece buzlukta bekletin.Servis etmeden 1-2 saat önce buzluktan çıkarıp çikolata sosunu hazırlayıp üzerine dökerek ikram edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top