15 Nisan 2013 Pazartesi
0
Bizim ''Lor'' İtalyanların ise Ricotta dediği peyniri çok severek tüketiyoruz.Kahvaltılarda pul biber ,kekik, zeytinyağıyla harika oluyor.Maydanozla harmanlayıp mis gibi böreklerin içine kullanabilirsiniz.Tabi tatlımsı bir tadı oluyor.O yüzden biraz tuz ilavesi yapmakta fayda var.Ben tuzsuz halini de çok seviyorum.
MALZEMELER
2 kilo süt
1 adet limon suyu
YAPILIŞI
Sütü tencereye alın ,Kaynamaya başladığında içine limon suyu ilave edin .Karıştırıp kaynatın.Süt kesilir ve suyundan ayrılır.5 dakika daha kısık ateşte kaynatın.Daha sonra soğumaya bırakın.İsterseniz temiz bir tülbentle isterseniz süzgeçle süzün.Ve Lor peyniriniz hazır.
1 hafta içinde tüketin.
AFİYET OLSUN.
EVDE LOR (RİCOTTA) PEYNİRİ YAPIMI
Bizim ''Lor'' İtalyanların ise Ricotta dediği peyniri çok severek tüketiyoruz.Kahvaltılarda pul biber ,kekik, zeytinyağıyla harika oluyor.Maydanozla harmanlayıp mis gibi böreklerin içine kullanabilirsiniz.Tabi tatlımsı bir tadı oluyor.O yüzden biraz tuz ilavesi yapmakta fayda var.Ben tuzsuz halini de çok seviyorum.
MALZEMELER
2 kilo süt
1 adet limon suyu
YAPILIŞI
Sütü tencereye alın ,Kaynamaya başladığında içine limon suyu ilave edin .Karıştırıp kaynatın.Süt kesilir ve suyundan ayrılır.5 dakika daha kısık ateşte kaynatın.Daha sonra soğumaya bırakın.İsterseniz temiz bir tülbentle isterseniz süzgeçle süzün.Ve Lor peyniriniz hazır.
1 hafta içinde tüketin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder