13 Ekim 2011 Perşembe

0

baklavalık yufkadan patatesli kol böreği

Yine annemin mutfağından çıkma nefis patatesli kol böreği, daha önceki postlarımda da yazmıştım ben bu hazır baklavalık yufkayı sevmedim, beğenemedim diye.. Zamanla tercihler değişiyormuş alışıncada elinizin altından bırakamıyormuşsunuz:) Banada öyle oldu bir alıştım şimdi buzluğumda acil durumlar için bekliyor.. tahinli kuru baklava (yada boşnak baklavası) ve kolay muska baklava için aldığım yufka 80 adet olunca nasıl değerlendireceğimizi şaşırmıştık, bir kısmınıda börek yaptık, gerçekten nefis kıyır kıyır olmuştu. Kesinlikle sizlere öneriyorum bu yufkalardan yararlanın. İleriki günlerde bir kaç şeklini de yapıp yayınlayacağım. Özellikle kayınvalidemin önerdiği bir tarifi tahinli kuru baklavanın değişik bir versiyonu bende merak ediyorum nasıl olacağını:)
Sevgili arkadaşım meliha'dan "hayat cafe" resim tüyoları aldım:) birazcık uyguladım en azından picasadan kurtulmuş oldum.. Kendisine sizlerin huzurunda da ayrıca teşekkür ediyorum...

patatesli kol böreği

malzemeler
baklavalık yufka
4-5tane haşlanmış patates
2 tane kuru soğan
bir tutam maydonoz
1 çay bardağı zeytinyağ
karabiber
pulbiber
tuz

hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyun minik minik doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Patatesleri ilave edip karıştırın. İnce kıydığınız maydonozu, bakaratları ve tuzu ekleyip karıştırıp ocaktan alın. iç harcı soğutun.

Baklavalık yufkayı serin 1 ym kaşığı sıvıyağla yağlayın,  ikinci yufakayı üzerine yayın. Yufkanın kenarına iç harçtan yayın ve sararak rulo yapın. İç harç bitene kadar yufkaları sarıp rula yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir kaç kaşık sıvıyağla çırptığınız yumurta sarısını sürün. 200C fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top