24 Ekim 2011 Pazartesi

0

Önemli Duyuru

Sevgili okuyucularım,

Bloggerlar olarak pazartesine kadar sessiz kalma kararı almıştık, biliyorsunuz. Bugüne, üzüntümüzü içimize gömerek hayata kaldığı yerden devam etmek üzere kafamızda tasarladığımız postlar ile başlayacaktık. Ama gelin görün ki, hayatta herşey planladığımız& umduğumuz gibi gitmiyor malesef. Van'daki vatandaşlarımız dün öğlen saatlerinden beri çok zor koşullar yaşamaktalar. Hayatını veya sevdiklerini kaybedenler, evi barkı yıkılanlar, sokakta soğukta yatmak zorunda olanlar ve daha niceleri. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum.

Doğal afetler ne yazık ki korkunç sonuçlara neden oluyor. Ancak biz geçmişten beri yardımseverliği, hoşgörüsüyle öne çıkmış bir milletiz. Bu bağlamda herbirimizin yapabileceği şeyler var. AKUT ve KIZILAY'a mesaj atmak bunlardan basit gibi görünen ama sonuçta damlaya damlaya göl olup çok büyük yardımlar sağlayabilecek bir yol. Öte yandan gıda maddelerine(ki uzmanlardan dinlediğim kadarıyla tercihen kuru gıda maddeleri, bebek maması vb), sokakta evsiz barksız kalanların barınacağı çadırlara da acil olarak ihtiyaç duyuluyor, bunun tedariki için de elimizden geleni yapmalıyız. Giyecek de bir başka ihtiyaç kalemi. TV'den dinlediğim kadarıyla ambalajlı, kullanılmamış giyecekler bekleniyor. Ancak bunu gerçekleştirecek zamanı, imkanı olmayanlar kullanmadıkları giysilerini yıkayıp, özenle paketleyip gönderirse de pekala yardım edilmiş olur diye düşünüyorum. Tabi hava koşullarının soğuk olduğu ve önümüzdeki günlerde daha da soğuyacağı belirtiliyor ve gönderilecek giysileri buna göre seçmenin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu arada MNG ve YURTİÇİ kargo bu zor günlerde Van halkına destek olmak için Van'a yollanacak gönderileri ücretsiz gerçekleştireceğini bildirdi, bu da aklınızda olsun.

İlk etapta aklıma gelenler bunlar. Ekleyecekleriniz varsa yorum platformu sizlere açık. Umarım hep birlikte birşeyler yapabilir, yaraları sarabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top