25 Ekim 2011 Salı

0

KABAK GRATEN



KABAK GRATEN
MALZEMELER
3-4 kabak
1-2 havuç
1 adet soğan
2 kaşık sıvıyağ

BEŞAMEL SOS İÇİN
2 bardak süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ/margarin
kaşar rendesi
tuz ,karabiber

YAPILIŞI
Havuçları halka halka ince ince doğrayın yağda soteleyin halka halka doğradığını soğanları ekleyin biraz kavrulduktan sonra yine halka olarak kestiğiniz kabakları ilave edin tuz ve karabiber ekleyin.Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağına unu ilave edip kavurun yavaş yavaş 2 bardak sütü ilave edin .1 çimdik tuz atın,kıvamına gelince altını kapatın.
Pişen sebzeleri fırın kabınıza alın üzerine beşamel sosunu ilave edin .Rendelediğiniz kaşarları da üzerine serpin.180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top