31 Ekim 2011 Pazartesi

0

İSLİM KEBABI (KÖFTELİ)




MALZEMELER
1 ,5 Kilo uzunlarından  patlıcan
2-3 domates 
3-4 sivri biber
KÖFTESİ İÇİN:
Yarım kilo kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
Yarım ekmek içi
Maydanoz
Kimyon tuz karabiber
SOSU İÇİN:
3 Domates
1 diş sarımsak
1 su bardağı su
Yağ,tuz

YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayın önünü ve arkasını soyun.uzun uzun dilimlediğinizde kenarlarındaki çizgiler kalsın.tuzlu suda bekletin acısı çıksın.
Bu arada köfte malzemelerinin hepsini yoğurup yumurta büyüklüğünde köfteler yapalım.yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede köfteleri pişirelim.
Patlıcanları tuzlu sudan alıp yıkayıp iyice kurulayın.kızgın yağda hafifçe kızartın.
Derin bir kaseye iki patlıcan dilimini artı şeklinde koyun,ortasına köftesini koyun kapatın.üzerine ufak biber ve domates koyup kürdanı batırın.Diğer patlıcanları da aynı şekilde kapatıp tepsiye alın.
Sosu için domatesleri soyup rendeleyin .Sarımsağı rendeleyin. Biraz sıvıyağ ,bir tutam tuzla ve 1 bardak su ile pişirin.Tepsideki patlıcanların üzerine döküp 180 C de pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top