25 Ekim 2011 Salı

0

KARNIYARIK







MALZEMELER
6 adet patlıcan
250 gr kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yağ
3 adet sivri biber (harcına)
2 bardak su
Karabiber
Salça
Tuz

Patlıcanları alacalı soyun uçları ayrılmayacak şekilde ortadan derin olmucak şekilde yarın ve tuzlu suya koyun bekletin.daha sonra kurulayın.Ben patlıcanları tavada cazır cuzur kızartmadım..bir fırça yardımıyla teker teker hepsini yağladım(böyle çok hafif oluyor) ve öncede ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirdim.

Daha sonra soğanı yemeklik doğrayın tencereye koyun kıyma ve ufak ufak doğradığını biberleri yağda kavurun.kıyma pişipte biberler yumuşadığında rendelediğiniz domatesi ilave edin.tuz karabiber ve ince kıyılmış maydanozlarıda ekleyin.suyunu çekene kadar pişirin.Patlıcanı yardığımız yerlerden açın.kıymalı harcı doldurun.patlıcanların üzerine bir domates dilimi ve bir biber koyun.2 su bardağı suda 2 yemek kaşığı domates salçasını eritip 1 çimdik tuz attıktan sonra karnıyarıkların üzerine gezdirin.İster tencerede ister fırında pişirin..
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top