16 Nisan 2012 Pazartesi
0
MALZEMELER
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
8 su bardağı et suyu ya da su
Nane
Pul biber
YAPILIŞI
Sıvı yağda unu kokusu çıkana kadar kavurun.Salçayı koyun eritin.et suyunu veya suyunuzu koyun Yıkanmış mercimek ve bulguru suya ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin.Daha sonra pirinci ve tuzu ilave edip 15-20 dakika kadar pişirin.
Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup pul biber ve naneyi kavurun.Çorbanızın üzerine sıcak halde döküp karıştırın.Sıcak sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN.
EZOGELİN ÇORBASI
MALZEMELER
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
8 su bardağı et suyu ya da su
Nane
Pul biber
YAPILIŞI
Sıvı yağda unu kokusu çıkana kadar kavurun.Salçayı koyun eritin.et suyunu veya suyunuzu koyun Yıkanmış mercimek ve bulguru suya ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin.Daha sonra pirinci ve tuzu ilave edip 15-20 dakika kadar pişirin.
Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup pul biber ve naneyi kavurun.Çorbanızın üzerine sıcak halde döküp karıştırın.Sıcak sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder