30 Temmuz 2012 Pazartesi

0

EKŞİLİ KÖFTE



BU TARİF ZERRİN'İN BLOĞUNDAN GEÇEN AKŞAM DENEDİM. ÇOK GÜZELDİ TARİFİ AYNEN AKTARIYORUM


Malzemeler:
250 gr. kıyma
1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
1 avuç maydanoz
1 orta boy rendelenmiş soğan
tuz, kimyon, karabiber
1 dilim ekmeğin içi
1 yumurta
1 orta patates
2 orta boy havuç
tuz
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
1 adet limonun suyu
üstü için 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı nane
Hazırlanışı:
1- Kıyma, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, baharat, yumurta ve ekmek içini katıp köfteyi yoğurun. Fındıktan biraz büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Kaynayan bir suyun içine atın. SUyun yüzeyine çıktığında hemen kevgirle bir kabın içine alın.
2- Başka bir tencerede fındık büyüklüğünde doğradığımız küp patates ve havuçları 4-5 su bardağı suda haşlamaya başlayın. son 10 dakika kala İçine köfteleri ve tuzu de ekleyin. Köfteler ve patates, havuçları pişirin. SUyu azaldıysa içine sıcak su ekleyin.
3- Bir kapta, yoğurt, limon suyu ve unu karıştırın. İçine kaynayan yemeğin suyundan 1 kepçe alın ve karıştırın. Yoğurtlu karışımı kesmezsiniz bu sayede. Yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
4- Bir tavada tereyağını eritin naneyi ekleyip 1 dakika kalsın. Çorbanın üstüne döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top