malzemelerimiz
köfte için
2 su bardağı ciriş
1 su bardağı çiğköftelik bulgur
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
sulu kısmı için
500 gr kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
yeteri kadar tuz
köftenin iç harcı için
250 gr kıyma
1 adet ufak soğan
1 tatlı kaşığı margarin
yapılışı
cirişi bulguru 1 tepsiye koyalım üzerine 1 su bardağı su dökelim sıcak suya gerek yok şişmesi ve yumuşaması için 20 dakika kadar bekletelim tenceremize kuşbaşı etimizi ve yağımızı koyup etimizi kavuralım salçayı ilve edip biraz daha kavuralım üzerine akşamdan suda beklettiğimiz nohutumuzu koyalım 1 litre su koyup kapağını kapatıp pişirelim ben düdüklüde pişiriyorum etler pişene kadar pişirelim diğer yandan ıslattığımız köftemizi 10 dakika kadar yoğuralım suyu yeterli değilse su alarak yoğuralım köftemizi ikye ayıralım bir kısmını ufak toplar yapalım diğer ayırdığımız köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar alalım içli köfte gibi içini açalım önceden soğanı doğrayıp kıymayı yağı kavurup pişirip soğuttuğumuz kıymalı harcımızdan içine dolduralım yuvarlayıp kapatalım pişen yemeğimize köftelerimizin tümünü atalım köftelerimiz yumuşayınca ateşten alalım servis yapalım afiyet olsun not diyarbakırda bu köfteyi sadece bulgur ve un koyarakda yapıyorlar ben ciriş koydum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder