Ve Gaziantepten güzel bir lezzet eltim antepli antep yemeklerine çok aşinayım o yüzden bir çok antep yemeğini bilmeme rağmen hata yapmamak için sabah elti arandı ayrıntılı tarif soruldu itinayla yazıldı sevgili okuyucu daha sonra hazırlıklar başladı ve sonunda sizlere sunum hazır hale geldi işte tarif
pilav için
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam haspir
kıymalı harcı için
1 çorba kasesi kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yeteri kadar tuz
hamur için
3 su bardağı un
yeteri kadar tuz
ve aldığı kadar su
kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
hamurumzu tuzunu ve azar azar suyunu koyup yoğuralım hamurumuzu dinlenmeye bırakalım pirincimizi yıkıyalım küçük 1 tencereye koyalım üzerine sıvıyağını biraz tuz ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyalım anteplilerin haspir dediği bizim safran dediğimiz safran otu 1 tutam koyalım pirincimiz suyunu çekene kadar pişirelim soğanımızı ufak doğrayalım kıymamızı üzerine koyup 1 çorba kaşığı yağımızı koyup kavuralım tuzunu karabiberini koyup ateşten alalım pilavımıza katalım karıtıralım hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım tabak büyüklüğünde bezelerimizi açalım açtığımız bezeyi ikiye keselim bir tarafına harctan koyalım diğer tarafı üzerine üçgen şekilde olacak şekilde kapatalım tüm hamurumuzu bu şekilde yapalım kızgın yağımızda kızartalım servis tabağımıza alalım bişi böreğimiz hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder