25 Mart 2013 Pazartesi

0

Arkadaşlıkla aşk birbirine karışırsa

En iyi erkek arkadaşınızla dostluğun yanı sıra yatağınızı da paylaşmaya başladınız. 

Birkaç kez birlikte oldunuz; onun kolları arasında, onun yatağında uyumaktan müthiş zevk alıyorsunuz ama aranızdaki arkadaşlık ilişkisi de eskisi gibi devam ediyor. Bu durumu öğrenen öbür arkadaşlarınızın tepkisi sizi oturup bir daha düşünmeye yöneltti.

Arkadaşınız size telefon ederek aşk ilişkisi riskini almaktan korktuğunu, belki de cinselliğin devreye girmesinden önceki özel yakınlığınızı yitirmeyi istemediğini söyledi. O konuşmadan bu yana da sizi hiç aramadı. Kendinizi tamamen reddedilmiş ve değersiz hissediyorsunuz. Ne yapmalısınız?

Size en yakın olan erkeğin aranızdaki ilişkinin dostluktan aşka dönüşmesini kabul edemeyişi ne kadar üzücü… Ne yazık ki bu çok bilindik bir hikâye: Cinsellik içermeyen arkadaşlık çizgisini geçtikten sonra ilişki artık geri dönülemez bir biçimde değişir. Sevgili olan bazı arkadaşlar bir süre sonra yine eski hallerine dönerek bıraktıkları yerden devam ederler, böylece ilişkilerinin ‘güvende’ olduğunu düşünürler.

Bazıları ise o sağlam, cinsellikten uzak zemine bir daha asla geri dönemezler. En azından ilişkilerinin selameti için bir süre görüşmeyi keserler. Hâlbuki bu durumla çelişen bir biçimde, yakın cinsel arkadaşlığa adım atmanın en iyi temeli iyi bir dostluk kurmaktır.

Bu nedenle kendinizi suçlamayın, kınamayın ve asla utanç duymayın. Sevgilinizle değil de güvendiğiniz, yakın bir arkadaşınızla beraber olduğunuz için kendinizi cezalandırmayın. Aşk ilişkisinin ileride sevgililerin yakınlaşması açısından daha çok şey vaadettiğini kim bilebilir ki?

Görünüşe göre, erkek arkadaşınızla almanız gereken bazı kararlar ve göğüs germeniz gereken bazı zorluklar var. Dostluğun yanısıra cinselliği de birlikte yaşamaya karar verirseniz, yakın çevrenizden gelen itirazları aşmak zorundasınız. Ayrıca neden beraber olduğunuzu da sakin kafayla gözden geçirmelisiniz.

Birbirinize karşı beslediğiniz duygusal ve cinsel hislerden ötürü mü? Yoksa ikiniz arasındaki seks sadece zaman geçirmeye yarayan bir can sıkıntısı panzehri mi? Belki de ikinizden biri mahremiyetin derin sularına dalmaya hazır değildir. Kendinizi tüm olanların sanığı gibi hissediyor olabilirsiniz ama bu konudaki duygularınızı da daha iyi çözümlemeniz gerekli.

Erkek arkadaşınızla sevgili olmak mı yoksa cinselliği bir kenara bırakıp yalnızca dost kalmak mı istiyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top