12 Mart 2013 Salı

0

Etli nohutlu pilav




Bugün her evde her zaman yapılan ve çok güzel bir pilav tarifi yazacağım sevgili okuyucu işte tarifimiz
malzemelerimiz
pilav için
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ

etli harcı için
300 gr kuşbaşı yağsız et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 litre su

yapılışı
kuşbaşı etimizi düdüklü tenceremize koyalım yağını ilave edip kavuralım üzerine akşamdan ısladığımız nohutları ve suyunu koyup pişirelim pirincimizin üzerine önceden biraz tuz ve sıcak su koyup ıslanması için 30 dakika kadar bekletelim ıslanan pirincimizi yıkıyalım ve süzelim tenceremize pirincimizi yağımızı koyup kavuralım pişirdiğimiz etimizin suyundan ve nohutları pirincimizin üzerine dökelim pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim biraz dinlendirip kelepçeli kalıbımıza koyalım üzerine etlerimizi koyup servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top