18 Mart 2013 Pazartesi

0

Elmalı Kurabiye


Uzun zamandır paylaşmak istediğim bizim geleneksel tarifimiz ;)
Bu elmalı pastalar kimlere nasip oldu, bir bilseniz.
Herkes kısmetini yermiş...

Afiyet, bal, şeker olsun...



Malzemeler

Hamur için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet margarin
1 adet kabartma tozu
Alabildiği kadar un


İç için;
6 adet orta boy elma
1/2 su bardağı kadar şeker
yarım çay bardağı su
İri kıyılmış ceviz
Tarçın


Üzeri için;
Pudra Şekeri


Hazırlanışı

Önce  elmalarımızı soyup rendeliyoruz.
Elmalara suyu ve şekeri ekliyoruz ve teflon tavada suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Şekeri elmalarınızın tadına göre ayarlayabilirsiniz. Açıkçası ben de çok ölçmüyorum.
Elmaların tadına bakarak arttırılıp, azaltılabilir ;)
Ocaktan aldıktan sonra ceviz ve tarçınını ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Kulak memesi denilen kıvamda ;)
Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örterek buzdolabında 1-2 saat bekletirseniz,
daha kıyır kıyır pastalarınız olur.
Hatta bir gün önceden yoğurup dolapta bekletirseniz daha da güzel olur.
Bekletme imkanımız yoksa en azından 15 dakika dinlendirelim.
Daha sonra hamurdan parçalar alarak fotoğraftaki gibi şekillendirelim.



Üzeri hafif pembeleşinceye kadar 180 derecelik fırında pişirelim.

Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekerini serpelim ki üzerini tutsun ;)


Alternatif olarak bu şekilde de yapılabilir.
Hamuru 6 ya da 8 parçaya ayırıp yine fotoğraftaki gibi şekillendirebiliriz.
Büyüklüğünü nasıl istiyorsanız 6 ya bölerseniz daha büyük olur,
küçük küçük lokmalık olsun derseniz 8'e de bölebilirsiniz.





Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top