23 Mart 2013 Cumartesi

0

ELMALI BİSKÜVİ

 Malzemeler:
* Yarım paket kakaolu veya sade petibör bisküvi (klasik kare bisküvi)
* 2 tane orta boy soyulmuş ince ince yarım ay şeklinde dilimlenmiş elma
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı dolusu çekilmiş ceviz
 Üzeri İçin:
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 2 çay bardağı elenmiş beyaz un
* 1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
* 1/2 paket vanilya (isteğe göre)

Süslemek için:
* Pudra şekeri
 Yapılışı: Küçük bir borcama bisküvileri dizin üzerine dilimlenmiş elmaları tamamen kapatacak şekilde sıralayın, üzerine dövülmüş ceviz tarçını serpin, diğer tarafta yumurtayı şekerle iyice çırpın unu, kabartma tozunu koyun iyice çırpın akışkan olan bu malzemeyi elmaların üzerine dökün, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin yaklaşık 25-30 dk. Pişen bisküvilerin ılınmasını bekleyin üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri eleyin, çay bardağı yardımıyla yuvarlak kesin soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Çok lezzetli kolay bir kurabiyedir.
* Arkadaşım Dilek Mutfaktadan aldığım bir tariftir.
* Klasik kare bisküvili tatlıdır.
* Tatlı severseniz şekeri 1,5 çay bardağı yapabilirsiniz.
* İçine cevizlerle birlikte kuru üzümde koyabilirsiniz.
* Damla çikolata koyabilirsiniz.
* Servis yaparken üzerine pudra şekeri yerine krem şanti  veya çikolata sosu koyabilirsiniz.
* Kabartma tozu yerine karbonat koyarsanız üzerine 1-2 damla limon sıkmayı unutmayın, limon sıkmazsanız bisküviler karbonat
kokar.

 * Tepsinizi veya borcamınızı büyütünce malzemeleri orantılı olarak artırın.
* İsteyen sade isteyen kakaolu bisküvi kullanabilirsiniz.
 * Ne kadar ağzı küçük bardakla keserseniz o kadar şiş şiş bisküvileriniz olur.
 * Yuvarlakları bardaktan çıkarırken zorlanabilirsiniz.
 * Bir kürdan veya bıçak ucuyla yardım alarak rahatça çıkarabilirsiniz.
 * İsteyen üzerine pudra şekerine tarçın ilave ederek eleyebilirsiniz.


BOŞ KAP, DOLU FIÇIDAN DAHA ÇOK SES ÇIKARIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top