4 Mart 2013 Pazartesi
0
MALZEMELER
5 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
İç Harcı için:
500 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
150 gr lor peynir
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
1 çay kaşığı Karabiber (İstenirse)
Arzuya göre Pul biber
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI
Ispanakları bol suyla yıkayın ,süzün,doğrayın.Tencereye soğanı yemeklik doğrayın.Yağda pembeleştirin. 1 tatlı kaşığı kırmızı biber koyup ıspanakları ilave edin.Suyunu çekene kadar kavurun.Tuzunu,karabiberini ilave edin.Biraz ılıdıktan sonra lor peyniri ilave edip karıştırın.
Ayrı bir kapta 1 yumurta ,süt,yağı çırpın. Fırın tepsinizi yağlayın.İlk yufkayı kenarları tepsinin dışında kalacak şekilde yayın.Üzerine sütlü harçla ıslayın.Fırça yardımıyla yayın.İkinci yufkayı da büzerek tepsiye orantılı olarak yayın.Tekrar sütlü harçla ıslayın. Üçüncü yufkayı koyun tekrar ıslatın.
Ispanaklı peynirli harcınızı yayın. Dördüncü ve beşinci yufkayı koyup aynı işlemi uygulayın.
En alttaki yufkanın dışarıda kalan kısımlarını kenarlara kapatın.Kalan sütlü harcınızı üzerine dökün..Böreğinizi istediğiniz gibi dilimleyin İki yumurta sarısını böreğinizin üstüne sürüp çörek otunu serpiştirin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK
MALZEMELER
5 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
İç Harcı için:
500 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
150 gr lor peynir
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
1 çay kaşığı Karabiber (İstenirse)
Arzuya göre Pul biber
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI
Ispanakları bol suyla yıkayın ,süzün,doğrayın.Tencereye soğanı yemeklik doğrayın.Yağda pembeleştirin. 1 tatlı kaşığı kırmızı biber koyup ıspanakları ilave edin.Suyunu çekene kadar kavurun.Tuzunu,karabiberini ilave edin.Biraz ılıdıktan sonra lor peyniri ilave edip karıştırın.
Ayrı bir kapta 1 yumurta ,süt,yağı çırpın. Fırın tepsinizi yağlayın.İlk yufkayı kenarları tepsinin dışında kalacak şekilde yayın.Üzerine sütlü harçla ıslayın.Fırça yardımıyla yayın.İkinci yufkayı da büzerek tepsiye orantılı olarak yayın.Tekrar sütlü harçla ıslayın. Üçüncü yufkayı koyun tekrar ıslatın.
Ispanaklı peynirli harcınızı yayın. Dördüncü ve beşinci yufkayı koyup aynı işlemi uygulayın.
En alttaki yufkanın dışarıda kalan kısımlarını kenarlara kapatın.Kalan sütlü harcınızı üzerine dökün..Böreğinizi istediğiniz gibi dilimleyin İki yumurta sarısını böreğinizin üstüne sürüp çörek otunu serpiştirin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder