kaşarlı böreğimizin tarifine geçelim
malzemelerimiz
2 kilo hazır yufka
500 gr kaşar peynir
2 su bardağı süt
2 su bardağı sıvııyağ
3 adet yumurta
2 su bardağı su
yapılışı
sütü suyu sıvıyağı yumurtaları derin 1 kabın içinde karıştıralım her bir yufkamızı tezggaha koyalım harcımızdan bolca yufkamıza sürelim yufkamızı dörde bölelim kaşarımızdan ister dilim ister rendelenmiş peynirimizi koyalım kalınca saralım yufkaların hepsini bu şekil saralım bir gece buzdolabının alt rafında bekletelim tepsimize yağlı kağıt serelim böreklerimizi tepsimize dizelim önceden 200 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim çok çok güzel bir börek oluyor afiyet olsun bu böreğimizi önceden hazırlayıp buzlukta istediğimiz kadar bekletebiliriz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder