16 Mart 2013 Cumartesi

0

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul 2013/14 Sonbahar/Kış Modası | Gamze Saraçoğlu | Deniz Berdan DB | AdL+Cengz Abazoğlu | Özgür Masur

    Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul son bulurken defile yazılarımı da bununla birlikte noktalamış bulunuyorum. İstanbul'da gerçekleştirilen moda haftası moda başkentleri kadar profesyonel ve yön verici değil belki ama her geçen yıl çitayı yükselttiğimizi düşünüyorum. Her fırsatta dile getirdiğimiz tekstil ülkesi pozisyonunda aracı olmaktan öteye geçerek kreatif yönlerimiz ortaya çıkması ve dünyada tanınması için moda haftalarına gereken önemi vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Umarım günün birinde İstanbul da dünyanın takip ettiği başkentlerden birisi olur. Bu arada yeri değil ancak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Google reader'ın kapanacağı yönünde açıklamalar var. Onun yerine Bloglovin'den takip edeceğiz. Beni Bloglovin' den takip etmek için buraya tık tık lütfen:) Bu arada blogger arkadaşlar Bloglovin'in ayarlar kısmından "İmport Blogs" kısmını seçerek Google Reader bloglarınızı Bloglovin'e aktarabiliyorsunuz. Şimdi sizi son Mercedes-Benz Fshion Week İstanbul defileleriyle baş başa bırakıyorum. 


      Gamze Saraçoğlu'nun Solitude adını verdiği koleksiyonunda maskülen ve feminen tasarımlar bir arada kullanılmıştı. Transparan detaylar, kaz ayakları, oversize ceket ve pantolonlar, maskülen kesimler, keskin yaka detayları, yırtmaçlar, pantolon ve etek ceket takımlar dikkat çekti. Koleksiyonda beyaz, siyah, pembe, bronz ve lacivert kullanılmıştı.











    Deniz Berdan DB koleksiyonunda oldukça çeşitli kreasyonlar yer alıyordu. Maskülen kesim pantolon- ceket takımlar, tüllerle hareketlendirilmiş elbiseler, metalik efektli kumaşlar, payetler, deriler, kloş etekler, şal desenleri, spor tişörtler ve asimetrik yaka kesimli elbiseler dikkat çekti. Özellikle modellerin oyuncak bebek makyajları büyük ilgi gördü. 






    AdL+Cengiz Abazoğlu koleksiyonu kapsamında günlük ve gece giyimine uygun tasarımlar sergilendi. Özellikle modern ve çalışan kadın için oluşturulan günlük giyime uygun koleksiyonda cigarette pantolonlar, kalem etekler,  siyah-beyaz gömlekler, bel hattını vurgulayan elbiseler, garnili küçük ceketler, deri detayları ve renkli ve desenli yakalar dikkat çekti. Gece tasarımlarında ise leopar desenlerin, tül ve dantelin baskınlığı gözlerden kaçmadı.




















   Son olarak Soul by Özgür Masur koleksiyonuyla en beğendiğim tasarımcılardan Özgür Masur, siyah ve beyazın asaletini koleksiyonuna yansıtmıştı. Asi ve masum duyguların bir araya getirildiği tasarımlarda cut-out elbiseler, asimetrik kesimler, danteller, suni kürkler, oversize ceket ve paltolar, cigarette pantolonlar, krep ipek kumaşlar, tüller, işlemeler, baklava desenleri, deri kumaşlar, kalem etek ve elbiseler ve hacimli kollar hakimdi. 











    Kaynak: istanbul.mbfashionweek.com

    Mercedes-Benz Fashion Week sona ererken benim tüm moda haftası boyunca en beğendiğim koleksiyonlar Elif Cığızoğlu, Özgür Masur, Gamze Saraçoğlu ve Studio Kaprol oldu. Peki siz en çok hangi tasarımcının kıyafetlerinin içinde kendiniz hayal ettiniz?














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top