25 Mart 2013 Pazartesi

0

Mini taratorlar


Bugün hepimizin bildiği tarator için kabak ve havuçlarımı rendelerken aklıma böyle bir fikir geldi kabul günlerimizde şık bir sunum yapmak için hoş bir seçenek olur işte tarifimiz
malzemelerimiz
3 adet kabak
3 adet havuç
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süzme yoğurt
biraz dereotu
yeteri kadar tuz
yapılışı
kabaklarımızı soymadan rendeleyelim avucumuzda sıkaraksuyunu çıkaralım tenceremize koyalım 2 çorba kaşığı sıvıyağımızı koyup soteleyelim ılınması için 1 kaba alalım havuçlarımızı kazıyalım rendeleyelim tenceremize rende havucu ve sıvıyağını koyup soteleyelim 1 kaba alıp ılıtalım ufak slikon kek kalıbını ıslatalım kalıbımıza sırasıyla harcımızdan koyalım buzdolabında biraz bekletip servis yaparken tabağa ters çevirelim üzerine yoğurdu ve dereotunu koyalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top