14 Mayıs 2013 Salı

0

Diyarbakır usulu kazan kebabı



Bugün çarşı işim vardı yemeğim problem olmasın diye akşamdan yemeğimi hazırladım sabah çıkmadan önce pişirdim sevgili okuyucu sizlerde önceden hazırlayıp sonra pişirebilirsiniz diyor ve tarifime geçiyorum işte
malzemelerimiz
kıyma harcı için
400 gr yağlı kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı isot veya pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
doldurmak için
10 adet patlıcan
6 adet domates
2 çorba kaşığı su
yapılışı
kıyma harcımızın soğanını domatesini ve biberini doğrayalım 1 kabın içinde harcın tüm malzemelerini karıştıralım alacalı soyup 2 parmak eninde patlıcanları dibine inmeden keselim patlıcanların içini kıymalı harcımızdan dolduralım tenceremize dizelim domateslerimizi de harcımızdan dolduralım tenceremize koyalım 2 çorba kaşığı suyumuzu koyup ateşe koyalım kaynamaya başlayınca ateşini kısalım kısık ateşte 1 saat pişirelim piştikten sonra içinde suyu kalmışsa gür ateşte suyunu çektirelim hatta hafif dibini yakalım daha lezzetli oluyor afiyet olsun not patlıcanlar ve domatesler suyunu saldığı için fazla su koymamıza gerek yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top