Merhabalar
Yıllar önce sabah gazetesinin verdiği SOFRA dergisi'nden bir tarif...Biraz aceleye geldi çektiğim fotoğraf içime sinmedi..Ama çok lezzetli bir kurabiye...Denemelisiniz.
MALZEMELER
1 su bardağından bir parmak fazla un
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı toz antep fıstığı
125 gr. oda sıcaklığında margarin
Üzeri için:
pudra şekeri
YAPILIŞI
Derin bir kaba unu alın. Üzerine irmik, toz şeker, toz antep fıstığı, margarini ekleyin ve iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin yada eritilmiş çikolata da dökülebilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder