28 Mayıs 2013 Salı

0

yoğurtlu közlenmiş patlıcan ezmesi

 
 
közlenmiş patlıcan ezmesi
 
Patlıcan; türk mutfağının sultanı, her dokunuş da sofraların vazgeçilmezi. Oldum olası patlıcanı çok ama çok severim kuşbaşılı kebabını, kızartmasını, közlemesini çocukluğumdan bu yana bayılırım. Sadece imam bayıldısını sevmezdim içinde ki iri sarımsaklardan dolayı kendi mutfağım olduğundan bu yana onu da sever oldum şimdi ince kıyıp kullanıyorum sıkıntı yok yani.. Bu sefer çay sofrasını süsledi ezme olarak çok da yakıştı hani. Çok da pratik ister kendiniz közleyerek kullanın yada 1 kavonoz közlenmiş alın nasıl isterseniz. Afiyetle..
 
 
1 kavonoz közlenmiş patlıcan
kibrit kutusu kadar ezilmiş beyaz peynir
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
1 çimdik kuru nane (isteğe bağlı)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
 
Tüm malzemeyi aynı kaba alın çatalla eze eze karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe bağlı közlenmiş kapya biberle kafes şekli verin.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top