29 Mayıs 2013 Çarşamba
0
Malzemeler:
* 5 adet hazır yufka
* 1 kg yıkanmış kurutulmuş ıspanak
* 1 büyük kase lor veya böreklik peynir
* 1 büyük kase zeytinyağı
* Tuz,karabiber
Yapılışı: Yıkanmış kurutulmuş ıspanakları çiğden iyice tuzla ovun içine loru ilave edin, börek içini bir kenarda bekletin, diğer tarafta bir yufkayı tamamen zeytinyağı ile yağlayın ikiye katlayın üzerine yine zeytinyağı sürün
yuvarlak tarafına bolca iç harcından koyun ve rulo olarak sarın,böreği yağlanmış tepsiye Sarıyer böreği gibi şekilde dizin, diğer yufkalara da aynı işlemi yapın, böreklerin hepsinin üzerine zeytinyağı sürün, bir gece dolapta bekletin ertesi gün 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana da kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Börek çok lezzetli ve kolaydır.
* İçine istediğiniz harcı koyabilirsiniz.
* Tepsiye gül böreği koyabilir,keserek dilim dilim,yada uzun uzun tepsiye dizebilirsiniz.
* Zeytinyağını kısıtlamayınız.
* Üzerine sadece zeytinyağı sürün.
* Üzerini kapatarak bir gece dolapta bekletin.
* Mutlaka zeytinyağı olmalıdır.
* Ispanağı ovduktan sonra bekletmeyin sulanır,hemen böreğinizi sarın.
* İster Sarıyer böreği gibi sarın.
ALIŞKANLIK İNSANIN İKİNCİ HUYUDUR.
ISPANAKLI KOLAY SARIYER BÖREĞİ
Malzemeler:
* 5 adet hazır yufka
* 1 kg yıkanmış kurutulmuş ıspanak
* 1 büyük kase lor veya böreklik peynir
* 1 büyük kase zeytinyağı
* Tuz,karabiber
Yapılışı: Yıkanmış kurutulmuş ıspanakları çiğden iyice tuzla ovun içine loru ilave edin, börek içini bir kenarda bekletin, diğer tarafta bir yufkayı tamamen zeytinyağı ile yağlayın ikiye katlayın üzerine yine zeytinyağı sürün
yuvarlak tarafına bolca iç harcından koyun ve rulo olarak sarın,böreği yağlanmış tepsiye Sarıyer böreği gibi şekilde dizin, diğer yufkalara da aynı işlemi yapın, böreklerin hepsinin üzerine zeytinyağı sürün, bir gece dolapta bekletin ertesi gün 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana da kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Börek çok lezzetli ve kolaydır.
* İçine istediğiniz harcı koyabilirsiniz.
* Tepsiye gül böreği koyabilir,keserek dilim dilim,yada uzun uzun tepsiye dizebilirsiniz.
* Zeytinyağını kısıtlamayınız.
* Üzerine sadece zeytinyağı sürün.
* Üzerini kapatarak bir gece dolapta bekletin.
* Mutlaka zeytinyağı olmalıdır.
* Ispanağı ovduktan sonra bekletmeyin sulanır,hemen böreğinizi sarın.
* İster Sarıyer böreği gibi sarın.
ALIŞKANLIK İNSANIN İKİNCİ HUYUDUR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder