Malzemeler:
* 6 adet küçük şişirilmiş balon
* 300 gr bitter çikolata
* 1 çorba kaşığı margarin
İçi İçin:
* Dondurma
Yapılışı: Balonları çikolata kuplarını istediğiniz büyüklükte şişirip ağzını bağlayın ve balonları yıkayın. Çikolatayı oda sıcaklığında sert ve parlak tutabilmemiz için temperleme işleminden geçirmemiz gerekecek, bunun için çikolatanın hepsini doğrayıp, sadece üçte ikisini benmari yöntemiyle eritiyoruz. Eriyen çikolatamıza kalan çikolata parçacıklarını ekleyip çikolatanın derecesini bir anda düşürüyoruz, böylece çikolatamız temperlenmiş oluyor. Şişirdiğimiz balonların çikolatayla kaplanacak kısımlarına azıcık margarin sürüp benmaride tuttuğumuz çikolataya batırıp, yağlı kağıt üzerine dik şekilde koyuyoruz. Oda sıcaklığında yarım saat sonra donan çikolata kuplarımızı balonla sınırına yavaşça basarak balondan ayırıyoruz. İki parmağımız arasında tuttuğumuz balonun aniden patlamaması için makasla kesip havasını indirdikten sonra çikolata kasemizden ayırıyoruz. Çikolata kasemizin içine bir top Vişneli Carte D’Or, bir top Kaymaklı Carte D’Or koyarak taze dağ meyveleri ile servis ediyoruz.
Afiyet Şeker Olsun...
Temperleme: Eğer çikolatayı eritirseniz ve soğumaya bırakırsanız, mat ve üzerinde gri tonlarında çizgiler olan bir görüntü elde edersiniz aynı zamanda yediğiniz zaman ağzınızda kumsu bir yapı bırakır. Diğer bir yandan temperlenmiş çikolata ise parlak, kendine özgü rengi yediğiniz zaman ağızda eriyen ve düzgün bir tat bırakır, kısacası temperleme işlemi çikolata için çok önemlidir.
NOT:
* Tarif için Ünlü Şef Bengi Kurtcebe'ye teşekkürler.
* Carte D'or reklamlarında tarifi gösteriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder