31 Mayıs 2013 Cuma
0
MALZEMELER
15-17 adet kuru incir
1 litre süt
2 yemek kaşığı toz şeker (Tatlıyla çok arası olmayanlar şeker ilavesi yapmayabilir.
Üzeri için
Antep fıstığı ,tarçın, incir
YAPILIŞI
Kuru incirlerin saplarını kesip sıcak suda yumuşatın.Daha sonra ufak ufak doğrayın.
Sütü tencereye alıp kaynatıp altını kapatın.Ilımaya bırakın.Yoğurt mayalar gibi sütünüz ne sıcak ne soğuk olsun.Serçe parmağınızı batırdığınızda eliniz yanmasın.Doğradığınız incirleri ve toz şekeri sütün içine alıp blenderdan geçirin.Kaselere paylaştırın.Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletin.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirerek üzerini süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.
İNCİR UYUTMASI (İNCİR TATLISI)
MALZEMELER
15-17 adet kuru incir
1 litre süt
2 yemek kaşığı toz şeker (Tatlıyla çok arası olmayanlar şeker ilavesi yapmayabilir.
Üzeri için
Antep fıstığı ,tarçın, incir
YAPILIŞI
Kuru incirlerin saplarını kesip sıcak suda yumuşatın.Daha sonra ufak ufak doğrayın.
Sütü tencereye alıp kaynatıp altını kapatın.Ilımaya bırakın.Yoğurt mayalar gibi sütünüz ne sıcak ne soğuk olsun.Serçe parmağınızı batırdığınızda eliniz yanmasın.Doğradığınız incirleri ve toz şekeri sütün içine alıp blenderdan geçirin.Kaselere paylaştırın.Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletin.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirerek üzerini süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder