22 Mayıs 2013 Çarşamba

0

şeftalili cheesecake


aromatik şeftalili cheesecake
Bu cheesecake ki bir arkadaşıma giderken yapmıştım çok beğenilmişti sonraki haftada gelen misafirlerim için yapmıştım her iki yerde de tarifleri hava da uçuşmuştu. Denediğiniz zaman hem göze hem iştaha hitap eden bir pastanız olacak.. 
Tarifinde 50ml badem likörü de var ban eklemedim isteğe bağlı ekleyebilirsiniz. Sevgilerimle..

alt tabanı için
1,5 paket burçak bisküvi (volkornbutter kekse)
50 gr tereyağ
çay kaşığının ucu ile tarçın
tüm malzemeyi rondoya atın çevirin un haline gelince 20cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin karışımı eşit şekilde üzerine yayın.

keki için
400 gr şeftali konservesi
350 gr labne peyniri (frischkaese)
250 gr yağlı süzme yoğurt (magerquark)
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin şekeri
1 kutu krema (200ml)
3 ym kaşığı un

Yumurta, şeker ve vanilin şekerini çok iyi çırpın. Un ve kremayı ilave edin tekrar çok iyi çırpın. Labne ve yoğurdu ekleyin homojen kıvam alana kadar çok iyi çırpın. İki tane şeftaliyi minik minik doğrayın karışıma ilave edin kaşıkla karıştırıp kalıba dökün 180C fırında pişirin. (pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterecektir. yaklaşık 50dk.da pişiyor. hafif salladığınızda çok az oynuyorsa olmuş demektir) Soğuduğu zaman buzdolabına kaldırın 1 gece dinlensin. Üzerine kalan şeftaliyi dilimleyerek yerleştirin isteğe bağlı üzerine çekilmiş antep fıstığı serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top