13 Mayıs 2013 Pazartesi

0

Şekerli pide



Bugün urfanın meşhur şekerli peynirli pidesini öğlen yemeği için yaptım sevgili okuyucu mutlaka bu tarifi deneyin yanına olmaz sa olmazı ayran la beraber çok güzel oluyor biz bu şekerli pideyi tek başına öğün olarakda yeriz lahmacunun üstüne tatlı olarak da yiyoruz işte tarifimiz
malzemelerimiz
1 kilo tuzsuz peynir
2 su bardağı toz şeker
yapılışı
tuzsuz peynirimizi elimizle ufalayalım tepsimize peynirimizi şekerimizi koyup iyice karıştıralım biz çarşı fırınına gönderip pişirtiyoruz siz evde yapmak istiyorsanız 1 kilo un 40 gr lık yaşmaya tuz  koyup hamur yapın hamurunuzu merdaneyle açın üzerine peynirli şekerli harcı koyun hamurun 2 ucundan tutarak uzatın kenarını çevirin yağlı kağıt serdiğiniz 1 tepsiye koyun 180 derece ısınmış fırınınızda pişirin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top