24 Mayıs 2013 Cuma

0

sevgili Günnur'un kahvaltı sofrası

 

Cancağızım değerli arkadaşım Günnur'cuğumun kendi gibi zarif, şık kahvaltı sofrasını paylaşmak istiyorum sizlerle uzun zaman önce sımsıcak evinde bizi ağırlasa da ben ancak yayınlayabiliyorum ama farkındamısınız her gün üst üste yayın yaparak kendimi affettirmeye çalışıyorum umarım başarılı olmuşumdur:)
 
Kahvaltı davet sofraları bana hep zor gelmiştir, ne yapılır ne yenir yada erken saat olduğu için ne nasıl yetiştirilir. Sizlere de zor geliyor mu benim gibi tıkandığınız oluyor mu? Eğer soru evet ise; yayınlarımla biraz olsun yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :)
 
peynir tabağımız ayrıca domatesli mozzarella, çeçil peyniri ve tulum peyniri tabağıda hazırlamıştı zevkli arkadaşım
 
 
közlenmiş çarliston biberlerimiz
 
 
kalp şeklinde tereyağımız, o kadar çok beğendim ki sevgili arkadaşım jest olarak bende ki kahvaltıya gelirken aynısından hediye getirdi :)


Daha eve girer girmez kokusuyla baştan çıkaran ekmeklerimiz, öylesine lezzetliydiki tarif etmem mümkün değil :)

Tafifinde hiç bir zorluğu olmadığını, malzemesinin de çok olmadığını söyleyen arkadaşım sadece yapım esnasında yapılan aşamalara uymak gerektiğini söyledi umarım net bir şekilde anlatabilirim..

1 kilo un
1 paket yaş maya (mutlaka)
yarı yarıya
ılık su + ılık süt
tuz

Ele yapışmayan oldukca yumuşak hamur yoğurun 2 saat mayalandırın.

ayrıca
eritilmiş tereyağ
1 tane yumurta

Hamuru iki parçaya ayırın (iki tepsi çıkıyor)
Elinizle masada yuvarlak açın (aşağı yukarı 1cm kalınlığında inceltilecekmiş pizza hamuru gibi hazırlanıyormuş)
Uç kısmından 5cm içeride kalacak şekilde halka kesin. Hamur iki parçaya ayrılacak ama hamuru masadan kaldırmayın. (Kesilen kısım ortada kalan hamur kaldırıldığı zaman halka şeklinde olacak ama kaldırmıyoruz.) Kesilen halkayı erittiğiniz tereyağı fırça yardımıyla sürün 4 parmak şeklinde parçalara ayırın. (Bu işlem bittikten sonra güneş şeklinde gözüküyormuş) her bir parçayı ortada kalan hamurun üzerinde toplayın. Bu aşamada içine haşlanmış patates, peynir vs. katılabilirmiş bizimki sadeydi. Alttaki büyük hamuru parçaların üzerinde bohça gibi kapatın.

Katlanmış yeri tepsinin tabanına gelecek elinizle bastıra bastıra tepsiyi kapatacak şekilde yayın. (tepsiyi yağlı kağıt sererek kullanmış) Üzerine çırpılmış yumurta sürün çatalla enlemesine ve boylamasına delin arzuya göre susam yada çörek otu serpin.
Evet arkadaşımın dediği gibi malzemede ve yapımında bir şey yok sadece anlatımı meşakatli inşaAllah izah edebilmişimdir :)
Klasik kahvaltılıkların yanı sıra masamızda; , ezmeli ve yumurtalı küçük kanepeler, patates kavurması, kuru meyveler ve incir tatlısı vardı..

Kendisine evcağızımdan yani bloğumdan arkadaşlarım ve kendi adıma tekrardan teşekkür ediyor ve devamını bekliyorum :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top