25 Şubat 2013 Pazartesi
0
MALZEMELER
1 kg dilimlenmiş bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
Ceviz veya Antep fıstığı tozu
YAPILIŞI
Kabaklarınızı fırın tepsinize dizin .Üzerine şekeri serpiştirin.İsterseniz suyunu salması için bu halde geceden bekletin veya 1 çay bardağı su ilave edip 170 derece fırında 30 dakika pişirip fırından çıkarıp kabaklarınızı ters düz edin.Bir sürede o şekilde pişirin.Şerbeti bal kıvamına geldiğinde kabaklar yumuşadığından fırından alıp üzerini süsleyin..Soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUN.
FIRINDA KABAK TATLISI
MALZEMELER
1 kg dilimlenmiş bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
Ceviz veya Antep fıstığı tozu
YAPILIŞI
Kabaklarınızı fırın tepsinize dizin .Üzerine şekeri serpiştirin.İsterseniz suyunu salması için bu halde geceden bekletin veya 1 çay bardağı su ilave edip 170 derece fırında 30 dakika pişirip fırından çıkarıp kabaklarınızı ters düz edin.Bir sürede o şekilde pişirin.Şerbeti bal kıvamına geldiğinde kabaklar yumuşadığından fırından alıp üzerini süsleyin..Soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder