26 Şubat 2013 Salı
0
MALZEMELER
750 gr .Bakla
1 adet büyük kuru soğan
1/2 demet dereotu
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
Yarım limon
2 adet kesme şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Baklalarınızı kenarlarını kesin kılçıklarını varsa temizleyin.Ortadan ikiye bölün.Yıkayın. 2 Yemek kaşığı ile bir kapta unlu su hazırlayın.Baklaları bu suda en az yarım saat kara suyunun çıkması için bekletin.
Daha sonra unlarından arınacak şekilde bol su ile yıkayıp süzün.
Yayvan bir tencereye soğanı yemeklik doğrayın.Yağda kavurun.Baklaları ekleyip fazla karıştırmadan kavurun.
Bir kapta su ,limon suyu,1 yemek kaşığı unu ,dövülmüş sarımsağı,kesme şekeri ve kıyılmış dereotunun bir kısmını karıştırın. Baklalarınızın üzerine gezdirin.Kaynayıncaya kadar orta ateşte ,kaynadıktan sonra kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra tencerenin kapağını açın . Ilıdığında servis tabağına alın.Üzerine kıyılmış dereotunu serpiştirin.Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
MALZEMELER
750 gr .Bakla
1 adet büyük kuru soğan
1/2 demet dereotu
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
Yarım limon
2 adet kesme şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Baklalarınızı kenarlarını kesin kılçıklarını varsa temizleyin.Ortadan ikiye bölün.Yıkayın. 2 Yemek kaşığı ile bir kapta unlu su hazırlayın.Baklaları bu suda en az yarım saat kara suyunun çıkması için bekletin.
Daha sonra unlarından arınacak şekilde bol su ile yıkayıp süzün.
Yayvan bir tencereye soğanı yemeklik doğrayın.Yağda kavurun.Baklaları ekleyip fazla karıştırmadan kavurun.
Bir kapta su ,limon suyu,1 yemek kaşığı unu ,dövülmüş sarımsağı,kesme şekeri ve kıyılmış dereotunun bir kısmını karıştırın. Baklalarınızın üzerine gezdirin.Kaynayıncaya kadar orta ateşte ,kaynadıktan sonra kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra tencerenin kapağını açın . Ilıdığında servis tabağına alın.Üzerine kıyılmış dereotunu serpiştirin.Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder