25 Şubat 2013 Pazartesi

0

KÖSTEBEK PASTA







MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un

4-5 adet muz

KREMASI İÇİN:
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın .Sütü,yağı,kakaoyu vanilyayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip mikserle kısa süre çırpın.Yağlanmış 23 cm çapındaki  pandispanya kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Kekinizi soğumaya bırakın.
Bu arada kremanızı hazırlayın. Margarini eritin unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Sütü,nişastayı ve şekeri ilave edip karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin.kaynayıp kıvam aldığında ocaktan alıp vanilya ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın. Kremanızı soğumaya bırakın.
Kekinizin kenarıarından 1 cm pay bırakarak üst kısmını kesin.Kestiğiniz kekin üst tarafını rondodan geçirerek ufalayın.
Oyduğunuz kekin içine Kremanızın 1/3 ünü yayın .Üzerine muzlarınızı yerleştirin.Kalan kremayı da üzerine yayıp rondodan geçirdiğiniz kek parçalarıyla kaplayın.Üst kısmını kubbe şeklini vermeye özen gösterin.Buzdolabında 4-5 saat bekletin.

AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top