27 Şubat 2013 Çarşamba

0

Milano Moda Haftası 2013/14 Sonbahar/Kış Koleksiyonları | Emilio Pucci | Emporio Armani | Missoni | Dolce & Gabbana | Giorgio Armani

     Moda haftası sezonunun sürdüğü  şu günlerde her ne kadar son bulmuş olsa da Milano moda haftasından defile yazılarına devam ediyorum. Dikkat çeken tasarımcıların birbirinden yaratıcı koleksiyonlarına göz atmaya ve 2013/14 Sonbahar/Kış modasında bizleri neler karşılayacak şimdiden görmeye hazır mısınız?
    Peter Dundas oluşturduğu Emilio Pucci koleksiyonu için "Moda ilaçtır. Biz; kadınların giymek, erkeklerin ise çıkarmak isteyecekleri kıyafetler hazırladık." ifadelerini kullandı. Defileyi izlerken de bu etkiyi fazlasıyla hissettim. Milano moda haftasında en çok beğendiğim koleksiyonlardan biri Emilio Pucci oldu. Koleksiyon retro ve sert havasıyla bizi 60'ların sonlarına ve 70'lerin başlarına yolculuğa çıkarıyor. Defile mini etekler, leopar kemerler ve payetli üstlerle başlıyor. Modellerin ayağında diz üstü çizmeler var ki, delicesine sevdim. Modellerin yerinde olmak istedim:) Defilenin devamında püsküllü ceketler, pullu üstler, pelerinler ve büyük tüylü paltolar dikkat çekiyor. Ardından dantel, tül ve işlemelerle oluşturulmuş seksi bir koleksiyonla sonlanıyor. Modellerin saçları da seneye kakülün geri dönüşünün habercisi olacak sanırım.




    Emporio Armani geniş yelpazeli koleksiyonunda mor, fıstık yeşili, gri ve açık pembenin softluğundan yararlanarak oluşturmuş. 1920'lerin etkisini taşıyan şapkalar retro bir etki yaratıyor. Koleksiyonun tümüne net çizgiler ve soft silüetler hakim. Pantolon üstü tunikler, uzun paltolar, işlemeli ve çizgili takımlar, retro efektli elbiseler koleskiyonun genelinde görülen parçalar oldu.







    Dolce&Gabbana her zamanki gibi muhteşem bir koleksiyon daha ortaya koyarak moda severleri hayal kırıklığına uğratmadı. Koleksiyonu izlerken kendimi antik dönemlerde hissettim. Poydumlar  bu kadar ihtişamlı ve zengin bir koleksiyonu bir daha görür mü bilmem:) Koleksiyon birbirinden şaşaalı ışıl ışıl ve pırıltılı mozaik desenli gold işlemeli kıyafetlerle başladı. Modellerin başında kraliçe taçları ve görkemli takıları vardı. Ardından etek,ceket takımlar ve A-formlu eteklerle günlük şıklığın örnekleri sergilendi.   Siyah, kırmızı dantel ve işlemelerin yer aldığı defile görkemli ve ışıltılı gold antik desenli elbiselerle son buldu. Defilede özellikle modellerin bordo rujun hakim olduğu makyajlarına da bayıldığımı belirtmek istiyorum. Seneye bordo ruj etkisini sürdürmeye devam edecek görünüyor.







    Missoni defilesinde tam anlamıyla rahatlığın hakim olduğunu söylersem yanlış olmaz. Neon renkler, spor dar elbiseler, gelişigüzel bağlanmış omzu düşük üstler, pijama ve bornoz etkili pantolon ve üstler, transparan elbise ve oversize paltolarla devam etti. Koleksiyonun geneline ise, turuncu, pudra, kobalt mavi, yeşil, gri ve siyah hakimdi.





    Pazar günü Oscar töreninde Jessica Chastain ve Naomi Watts ile gecenin en şık tasarımlarına imza atan Giorgio Armani' nin koleksiyonunun şıklığı da kırmızı halıdan geri kalır gibi değildi. Kadife pantolonlar, şapkalar ve üste oturan ceketlerle maskülen temalı avangart bir koleksiyon ortaya koyulmuştu. Kıvrımlar, dalgalar ve fırfırlar silüetlere hareket vermişti. Oldukça geniş monokram etkilere sahip koleksiyonunun geneline hakim renkler ise; siyah, gri, kobalt mavi, lavanta ve beyaz oldu.







    Kaynak: vogue.uk, style.com
    Milano moda haftası da böylelikle son bulmuş oldu. Sanırım ben en çok Dolce&Gabbana'nın ihtişamlı koleksiyonunu sevdim. Zaten moda haftasına da 70 parçalık bu koleksiyon damgasını vurdu. Moda haftası sezonu devam ederken Paris Moda haftası Milano'dan bayrağı devraldı. Sizin Milano'da favori tasarımcılarınız hangileriydi?


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top