3 Şubat 2013 Pazar

0

KUZU KEBABI

 Malzemeler:
* 1 kg parça kuzu eti
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 çay bardağı sıvı yağ (kızartma için)
* 3-4 tane iri doğranmış patates
* 1 tane iri doğranmış havuç
* 1 kase soyulmuş arpacık soğan
* 7-8 tane soyulmuş diş sarımsak
* 5-6 tane doğranmış yeşil biber
* 2 tane doğranmış kırmızı biber
* 10 tane kadar tane karabiber
* 1-2 dal defne yaprağı
* Tuz, pul biber

Yapılışı: Öncelikle patates ve havuçları çok fazla olmayacak şekilde kızartın, kağıt havlu üzerinde bekletin, diğer tarafta etleri kızdırılmış kızgın bir tavada mühürleyin ve tereyağını koyun biraz kavurun, içine arpacık soğanları koyun ve yine kavurun sonra bütün malzemeleri sıra ile koyun biraz daha kavurun daha sonra 2 su bardağı sıcak su koyun 30-35 dk pişirin, pişen kebabı fırın kabına koyun 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin, etler ilik gibi olsun, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Bu yemeği başka çeşit etlerle yapabilirsiniz.
* Et kuzu eti olursa daha lezzetli olur.

* Patatesleri isteyen en son ilave edebilir.
* Yemek pişince defne yapraklarını içinden alın.
* Yanında pilavla çok güzel bir davet yemeği olur.
* Baharat ve tuz miktarlarını kendiniz ayarlayınız.
* Yağ kendinize göre azaltabilirsiniz.


FIRSAT, YAZ BULUTUDUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top