24 Mart 2013 Pazar

0

KEREVİZ PAÇASI

 Malzemeler:
* 1 tane orta boy rendelenmiş kereviz
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş doğranmış sarımsak
* 1 fincan zeytinyağı
* 1 tane domates yoksa 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 2-3 fincan sıcak su
* Tuz,karabiber

Üzeri İçin:
* 1 kase süzme normal yoğurt karışımı
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* 1 fincan zeytinyağı
* 1 çay kaşığı pul biber

Süslemek İçin:
* Kıyılmış dereotu
 Yapılışı: Soğanları küçük bir tencerede zeytinyağında iyice kavurun rendelenmiş kerevizleri sarımsakları ekleyin,sararıp kavrulunca üzerine domates veya domates salçasını ekleyin tuzunu ve karabiberini ekleyin suyunu koyun 3-5 dk. daha suyunu çekene kadar pişirin, servis tabağına alın, soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdu üzerine yayın, yoğurdun üzerine kızdırılmış yağlı pul biberi dökün ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kerevizi birde böyle deneyin.
* Çok lezzetli,besleyici,kolay bir yemektir
* Rendelenen kerevizleri tuzlu limonlu suda bekletirseniz kararmaz..
* Ben rende kerevize kerevizin saplarını ve yapraklarınıda incecik kıyarak koydum.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen içine incecik kıyılmış yeşil biber koyabilir.
* Dereotu ile süsleyebilirsiniz.



AZ ANLAMAK, TERS ANLAMAKTAN DAHA İYİDİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top