21 Mart 2013 Perşembe

0

MERCİMEK LAPASI (MARMARA BÖLGESİ)

 Malzemeler:
* 1 büyük kase yıkanmış bir gece önceden ıslatılmış yeşil mercimek
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
*Tuz, karabiber


Üzeri İçin:
* 1 kase iyice çırpılmış yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber
 Yapılışı: Mercimeği, kuru soğanı büyükçe bir tencerede içine su koyarak iyice pelteleşene kadar pişirin. sıcak sıcak servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli kızgın yağ dökün servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Çok kolay basit ama güzel bir yemektir.
* Baharat veya tercihleri size kalmıştır.
* Yoğurdun yarısını süzme yoğurt tercihi yapabilirsiniz.
* Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.


DÜNYA ARSIZIN, FIRSAT PİRSİZİN.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top