18 Mart 2013 Pazartesi

0

MERCİMEKLİ KARNIYARIK ( ANTAKYA YÖRESİ)

 Malzemeler:
* 4 tane küçük boy kemer patlıcan veya top patlıcan

İçi İçin:
* 1 su bardağı bardağı ıslanmış ve az haşlanmış yeşil mercimek
* 1 adet yemeklik doğranmış orta boy kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber

Servis İçin:
* Sarımsaklı yoğurt

 Yapılışı: Patlıcanları içini karnıyarık yapacak şekilde kesin tuzlu su içinde 1 saat bekletin, ister zeytinyağında
kızartın, ister çiğden kullanın, mercimekleri haşlayın veya onuda çiğ kullanın, soğanı zeytinyağında kavurun
içine mercimekleri salçayı ve baharatları koyun biraz su koyarak pişirin, pişen malzemeyi patlıcanların içine yerleştirin, mercimekler pişince ocaktan alın soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Akdeniz Bölgesinde en çok Antakya yöresinde yapılan bir yemektir.
* Ben patlıcanları kızartarak kullandım.
* Mercimekleri biraz haşlayarak kullandım.
* Vejeteryanlar için çok lezzetli bir yemek
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Sarımsaklı yoğurt yanında çok lezzetli oldu.
* Ben içine birazda patates kızartarak ilave ettim.
* Ben ayrıca üzerini domates ve yeşil biberle süsledim.
* Bu yemeğin yöresel adı ŞIH_EL MİNŞE 


GECE İLERLEDİKÇE, MUM KÜÇÜLÜR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top