21 Mayıs 2013 Salı

0

havuçlu pandispanya özel pastalarınız için

havuçlu pandispanya

Nereden başlasam, neler anlatsam, yada direk tarife mi geçsem? Yok yok en azından küçük minik bir şeyler paylaşayım. Fotoğraf makinemi bile bulamadım nereye kaldırmışım neler yapmışım haberim yok içindeki resimleri alayım dedim ara ara zor buldum yani efem o kadar uzun zaman geçmiş aradan sizlerden uzak kalalı.
 
Bir boşluk oluşunca zaman akıp gidiyor yoksa yaşamımda hiç bir değişiklik yok her şey bildiğiniz gibi sadece küçük bir hobby bahçem oldu ekip biçmek için. Sormayın bıraksalar orada yatıcam (gece 22:00 de terketmek zorundasınız) her boşluk da oradayım toprak ruhuma, bedenime çok iyi geldi. Hiç de anlamıyorum aslında ama anlayanlar kadar da bakımlı bahçem o da çok emek verdiğim için olsa gerek.
 
Şimdi yazarken aklıma geldi bahçe işleri içinde yazılar yazabilirim demek ki. Fide yetiştirmek, ne ne zaman ekilir, neyi nasıl diker yada ekersiniz filan gibi. İyi fikir aklıma yattı. Havalar burada dehşet, bugün 10C mesela yağmurlu ve kapalı hiç düzelmiyor güneşin yüzünü unuttuk desem abartı olmayacak normal zaman olsa umursamayacağım belki, güneş ne zaman isterse diyeceğim ama fidelerim çürüyecek diye korkuyorum yağmur da önemli ama güneşi de görmeleri lazım zaten bir lokmacıklar  patlıcanlarımı, biberlerimi, domateslerimi toplayacağım günleri bekliyorum hava böyle giderse sanırım marketten almaya devam edicez..
 
İşte benim muhabbetim bu günlerde bu "hobby bahçem" Mutfağım da neler mi oluyor, sakiniz bu aralar geçiştirip yada klasik yemeklerimiz pişiyor. Ama sizlerle paylaşacağım tariflerim de olmuyor değil hani. Bu havuçlu pandispanya da onlardan biri pasta yaparken değişik pandispanya ararsanız mutlaka deneyin derim.
 
Ben yola pasta yapmak amaçlı çıksamda kek kalıbında pişip normal kek olarak servise çıktı. Ama siz bana uymayın nefis bir kremayla kaplayıp servis yapın. Şimdilik bu kadar yarın da bir tarif paylaşıp kendimi affettirmeyi umuyorum. Sevgilerimle..
 
4 tane yumurta
400 gr havuç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı iri çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin şekeri
1 su bardağı şeker
60 gr nişasta
 
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın bir çimdik tuzla kar beyazı oluncaya kadar çırpın ters cevirdiğinizde köpük yere düşmeyecek kıvamda olmalı.
 
Havucu rendenin ince kısmıyla rendeleyin
 
Diğer malzemeleri ayrı bir kapta güzelce karıştırın. Yumurta köpüğüne yedirin. 20cm.lik kalıpta 180C fırında pişirin.
 
Soğuyunca ikiye bölün ve istediğiniz kremayı ara katına sürün üzerini de kaplayarak bir kaç saat buzdolabında dinledirin.

 havuçlu pandispanya
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top