9 Şubat 2014 Pazar

0

2014 Kis Elbise Trendleri


 



















2014 Kış Elbiselerinizi seçerken rengine çok dikkat edin. Kış aylarında seçtiğimiz elbiseler veya elbise kombinlerinin renkleri çok ama çok önemlidir. Benim size önerim tüylü ve beyaz yada mavi renk tonlarında elbise almanız. Ama şunuda unutmayalım ki soğuktan donmayalım. Bulunduğunuz yerin hava sıcaklığına göre elbise alın. Çünkü bulunduğunuz yerin hava sıcaklığı çok düşükse siz gördüğünüz  her elbiseyi alırsanız soğuktan çok fazla zarar görebilirsiniz. Sizlere bulunduğunuz yerin hava sıcaklığına uygun giysiler alın derim.

 Çoğumuzun kombin yapmaktan kaçınarak tercih ettiği elbiseler bu sezonda tek parçayla şıklık yakalamak isteyenlere birçok seçenek sunuyor. Sizinde yaratıcılığınızı ön plana çıkaracak trendler dışında her kadının beğenisini kazanmış dantel, deri, kadife ve saten gibi materyallerden tasarlanan elbise modelleriyle sıklıkla karşılaşacağız. O halde sezonun elbise trendlerinin şifrelerini çözmeye hazır mısınız ?

Deri Elbiseler 
      Derinin sezondaki popülerliği elbise modellerini de zenginleştirerek deri elbiseleri trende dönüştürdü. Deri modellerde siyah renk ön plana çıkarken farklı renklerde görülüyor. Mini boylar ise deri elbiselerin iddiasını artırıyor.







Dantel Elbiseler 
        Siz kışın bütün romantizmini sunan dantel elbiselerin öncü markası bu sezon Dolce&Gabbana oldu. Özellikle de beyaz dantel elbiselerin çok dikkat çektiği sezonda geniş kalçalara ve fazlalıklara sahipseniz sakın Kim Kardashian`nın düştüğü hataya düşmeyerek beyaz dantelin büyüsüne kapılmayın. Bunun yerine siyah, kırmızı ve bordo renkli dantel elbiseleri tercih edebilirsiniz. Dantel elbiselerin bu sezon transparanlığıyla dikkat çekerken ünlülerin de kırmızı halıda vazgeçilmezi oldu.


Slip Elbiseler
      Gecelik elbiseler yani slip dress diye bilinen ince askılara sahip, saten vb. kumaşlardan tasarlanan dantel, tül ve otriş gibi malzemelerle süslene tasarımlar podyumları salladı. Kate Moss ve Victoria Beckham gibi stil sahibi ünlülerinde bu elbiseleri tercih etmesiyle daha da popülerleşti.


Straples Elbiselere Kış Formülü
       Trend takipçisi ve şık olmanın ötesine geçmek istiyorsanız, size stil sahibi gösterecek aynı zamanda yazın kullandığınız elbiselerinizi değerlendirebileceğiniz bir trend formülünden bahsedeceğim. Stilleriyle dikkat çeken Miroslava Duma ve Olivia Palermo`da rastlayacağınız trend formülü elbiselerin içine gömlek, tişört yada bluz giyilmesiyle oluşuyor. Bu trend farklı doku ve desen birliktelikleriyle iddiasını arttırabiliyor.


Mullet Elbiseler 
      Mullet olarak adlandırılan önü kısa arkası uzun elbiseler sezonun değişime uğrayarak var olan elbise trendlerinden oldu. Balmain dışında daha modern yorumlanan bu ebiseler yeni haliyle birçok ünlünün gardırobuna girmeyi başardı. Özellikle de Lanvin`in tasarımı bu konuda en iyi örnek oldu. Mullet elbiseler yeni haliyle resmi davetlerde bile giyilebilir hale gelirken deri bir ceket ve biker botlarla günlük hayatta da kullanılabilir.


Kadife Elbiseler
       Kışın en zengin dokularından biri olan kadife bu sezon bordodan yeşile birçok kış rengiyle bütünleşiyor. Özellikle de elbiselerde gördüğümüz dokuya gardıroplarınızda yer açma zamanı.


Yelek Elbiseler
         Geçen sezon sizlerle paylaştığım ceket elbiselerin popülerliği devam ederken tasarımcılar bu kezde yelek modelinde elbiselerle karşımıza çıktı. Sezonda yelekler başlı başına trend olurken Christian Dior ve Victoria Beckham gibi markaların koleksiyonlarında kendine yer bulan yelek elbiseler büyük beğeni topladı.


Elbise Üstü Etek
       Podyumda gördükten sonra birçok ünlü ismin ve sil ikonun tercih ettiği bu farklı kombinasyon şuan bir trende dönüşme aşamsında. Bence en iyi Emanuel Ungaro`nun koleksiyonunda gördüğümüz bu kombinasyon elbiselerin üzerine giyilen bir etekle sağlanıyor.
      Bu aralar fark yaratmak isteyen herkesin tercih edebileceği bu kombinin de şıklık kuralları belirlendi. Özellikle elbise üstüne giyilen eteğin yırtmaçlı olması daha iyi bir sonuç elde etmenizi sağlıyabilir. Tabi elbise ve eteğin birbirinden farklı dokulara sahip olması ve uyum sağlamaları bu kombinasyonun bir numaralı kuralı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top