10 Şubat 2014 Pazartesi

0

2014 KIŞ ETEK TRENDLERİ


   
2014 kış etek trendlerine baktığımız zaman  bir çok etek modelleri var. Seçtiğiniz etek modelleri veya kombinleri kendinize uygun seçmelisiniz. Çünkü kadınları sexi ve göz alıcı kılan özelliklerden bir taneside  etektir. Kısa etek giymeyi tercih ederseniz daha sexsi ve kendine özgüveni olan bir bayan gibi ortamın havasını değiştirerek herkesin ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz. Uzun etek giymeyin demiyorum, sakın yanlış anlamayın. Uzun etekte kullanabilirsiniz. Uzun etekler tesettür modasının vazgeçilmez parçalarındandır. Uzun etekler sizleri daha şık ve daha güzel kılabilir. Kalem eteklere gelirsek, kalem etekler iş ve iş kadınlarının vazgeçilmez  parçalarından biridir. Daha çok iş kadınları tarafından ilgi görmektedir.

  Podyumlarda farklı tarzlarda birçok etek modeli görülürken çoğu trend olmayı başardı. Etekler pile ve drape gibi modellerle hareket kazanırken deri ve desenlerle de zenginleşti. İşte biz etek trendlerini anlatırken sizede kendinize en uygunu modeli seçmek kaldı.


Kloş Etekler

       50`ler modasının geri dönüşü pantolonlardan sonra etekleride etkiledi. Özellikle de 50`lerin belden aşağıya doğru genişleyen ve diz hizasında sonlanan kloş etekleri yani midi etekler oldu.

      Her tarzda yorumlanabilecek bu model etekler modunuzu bir anda romantik bir havadan, parti kızı havasına dönüştürebilir. Kısa veya eteğin içinde kullanılan üstler bu model etekleri giymenin değişmez kuralı olurken ayakkabı olarak stilettodan spor ayakkabılara geniş bir yelpaze sunuyor.


Kalem Etekler 

İş kadınlarının vazgeçilmezi kalem etekler bu sezon herkesin gardrobuna girmek için bekliyor. Çünkü kalem etekler bu sezon düz kesimleri ve klasik renkleri geride bıraktı.

      Balenciaga`da örneğine rastlayabileceğimiz üzere asimetrik kesimlere ve Dolce&Gabbana`da olduğu gibi birçok desene büründü. Ama kalem eteklere en çarpıcı tasarımı Burberry yaparak metallerle ve deri püsküllerle süsleyerek sezonda fark yarattı.


       Ekose kalem eteklerin yeri ise şuan sezonda apayrı. Punk dahil birçok akımın desteklediği bu deseni Miroslava Duma `nın üstünde gördüğümüzde kimse bu kadar popüler olacağını tahmin edemezdi. Fakat bloggerlerın katkısı ve çabasız şıklık için uygun bir parça olmasından dolayı popülaritesini yükseltti.


Deri  Mini Etekler

      Mini etek ve elbise tasarımları podyumları ve vitrinleri süslerken sizde bu trende uzak durmayın. Özellikle de gradrobunuza Punk ve grunge tarzı bir şeyler eklemek istiyorsanız deri mini etekleri tercih edebilirsiniz.

      Deri mini eteklerinizi sezonun bir diğer gözdesi uzun palto veya hırkalarla giyerek hem mullet elbise etkisi verebilir hemde mininizi kışa daha uygun olarak kombinlersiniz. Ya da bu size fazla iddialı geldiyse Elena Perminova`yı sık sık moda haftasında minilerini diz üstü çizmelerle tamamladığı kombinlerinden ilham alabilirsiniz.


Drapeli Etekler

       Drapeli etekler sezonun bir diğer hareketli parçası olurken daha modern bir görünüme kavuştu. Balmain mini drapeli eteklerini saten, deri ve metalik dokulardan tasarladı.

       Blumarine ise markanın romantik havasına uygun çiçek desenleri ve soft renkleri tercih etti. Defile ve sokak kombinlerine baktığınızda genel olarak drapeli eteklerin gömlekler ve şık bluzlarla kombinlenip sivri burunlu ayakkabılarla tamamlanması dikkat çekiyor.


Pileli Etekler

       Pileli etekler 2013-2014 kış sezonu için karşımıza yenilenerek çıktı. Genel olarak bakıldığında hit deri ve metalik dokularla zenginleşen etekler uzayan boyları, sıklaşan pileleri ve kloş kesimleriyle görülüyor.

      Oldukça hareketli bu model etekleri sade ve klasik parçalarla kombinleyerek daha az riskli bir kombin oluşturabilirsiniz. Ayakkabı olarakta Coners`ten topukluya birçok modeli tercih edebilirsiniz.


Yırtmaçlı Etekler

      Birkaç sezondur gördüğümüz önden yırtmaçlı etekler bu kışda zirvede. Özellikle de bu sezon yırtmaçlar derinleşirken içine ekstra olarak giyilen mini etekler farklı bir görüntü sunuyor. Karl Lagerfeld`in looklarından esinlenen bu trend sizi anında stil sahibi bir kadına dönüştürebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top