7 Şubat 2014 Cuma

0

2014 YAZ | Paris Haute Couture Haftası


   Versace`nin açılışını yaptığı moda haftası 2014 yazı için birçok trend ipucu verirken tasarımlar yine büyüledi. Beyaz rengin ve romantizmin ön plana çıktığı Paris`teki eşsiz moda haftasını tüm detaylarıyla daha yakından incelemeye hazırmısınız ?

Atelier Versace


         Haute Couture haftasının açılışını yapan marka, Donatella Versace ve Lady Gaga işbirliğinde hazırladıkları güçlü bir koleksiyon sundu. Swarovski kristaller ve metal çiviler koleksiyonun iddaasını arttırdı.
     Küçük metal zincirler kullanılan anatomik dikişlere sahip kokteyl elbiseleri şovun başlangıcı yaptı. Defilenin en dikkat çekeni yeşil, turuncu ve mor tonları olurken tasarımları genellikle saten yada işlemeli kapşonlar tamamlıyordu. Sonlara doğru ise grafik dövme motiflerine sahip elbiseler göründü.



Giambattista Valli


   Tasarımcının koleksiyonu sadelik ve tazelik içereriyordu. Suya yansıyan çiçeklerden aldığı ilhamla elişi yanardöner mavi üç boyutlu çiçek aplik işlemeleri defile boyunca göründü. Eğrisel etek formlarının oluşturduğu mini elbiselerin koleksiyondaki sıklığı dikkat çekerken uzun abiyeleri tercih etmeyen genç Hollywood aktrisleri emnun etme için olduğu konuşuldu.

Christian Dior


      Raf Simsons karşımıza samimiyet ve şeffaflık içeren feminen bir koleksiyonla çıktı. Özgür ruhlu tasarımlarda işlemeli puantiye, sportif fileler ve transparan pileler kumaşlar sıklıkla görüldü. Klasik Dior kadını anlatan takım ve formlarda yeniden yorumlanırken ince zincirden oluşan kolyeler ve midi yüzükler koleksiyondaki zarafeti tamamlıyordu.

Stephane Rolland


      Tasarımcı bize sarı ve beyazın başrolde olduğu yer çekimine meydan okuyan bir koleksiyon sundu. Uzun organze elbiselerin şeffaflık ve beyazla cesaret verdiği tasarımların arasında siyah renk dikkat çekiyordu.
     Her biri kırmızı halıda sansasyon yaratabilecek tasarımlardan oluşan koleksiyonun en özel parçası ise güneş sarısı organze elbise oldu. Bu tasarım podyumda adeta bir güneş patlaması yaşattı. Defilenin onur konuğu Kim Kardashian`ı gölgede bırakan tasarımlarda Stephane Rolland`ı bir kez daha coture haftasının vazgeçilmez tasarımcılarından biri yaptı.

Chanel


      Markanın son defilesi Karl`ın pırıl pırıl fütürusttik ve yaratıcı tasarımlarıyla çalkalandı. Tasarımcının çocuksu ve kadınsı ruhu birarada yansıtan koleksiyonu enerjik, atletik ve gerçekten başarılıydı. Defiledeki elbiseler sadece efsanevi Chanel atölyesinin beceri hazinesinden çıkabilecek bir işçiliğe sahipti.
     Şovun en dikkat çekeni ise hiç kuşkusuz stilettoların ve platformların tahtına aday dantellerle yeniden yorumlanan spor ayakkabılardı. Koleksiyonda özgürleştirici bir hava hissedilirken bunda spor ayakkabıların ve gümüş renkteki diz pedlerinin payı büyüktü. Karl bu defilesiyle adeta atletik ruha sahip genç sportif stilleri şıklaştırmayı hedefliyordu.

Ulyana Sergeenko


     Couture yolculuğunun başındaki tasarımcı Ulyana Sergeenko kendi adını taşıyan markasıyla birlikte zirveye olan yolculuğuna devam ediyor. Her koleksiyonunda bir hikaye üzerinden hazırladığı tasarımlarını bize sunan tasarımcı bu kez Doğu Ekspersindekibir yolculuğu anlattı. Rusyada özel işçilikle üretilen Stephen Jones imzalı şapkalarda defilenin dikkat çeken detaylarından biri oldu. 

Bouchra Jarrar


        Markanın yeni koleksiyonu zarif kumaş seçimleri dışında klasik çizgisinde maskülen tasarımlara sahipti. Gümüş rengin ön planda olduğu koleksiyonda Jarrar klasiği ceketler, yelekler ve pantolonlar var olurken gece mavisi saten elbise şovu zenginleştiriyordu. Tasarımcının geçen sezon kullandığı fildişi tüyler ise bu yılda vazgeçilmezi olurak kahve ve siyah tonlarında görüldü. Modern Fransız modasının birkez daha mükemmel yansıtan Bouchra Jarrar`ın uzun vadede iyi bir gelecek sunması bekleniyor.

Alexander Vauthier


       Tasarımcı yeni koleksiyonu için podyuma parlak siyah pist ve parıldayan ışıklarla gece klübü konseptti oluşturdu. Koleksiyonunda oldukça vamp bir kadını anlatan tasarımcı cesur yırmaçlar ve dekolteler kullandı. Tasarımlarda derilerde sıklıkla görülürken zincirler, çiviler ve tasma kolyelerle vamp etki güçlendirilmişti. Defilenin sonlarına doğru görülen organze katmanlı elbiselerse şovun en akılda kalıcı tasarımları oldu.

Armani Prive


      Giorgio Armani yeni koleksiyonunda klasik Armani çizgisinin dışına çıkmayan zengin bir görünüm sunuyor. Defile ipek jakar ceketler, kısa üstlerle ve pilise pantolonlarla açılışı yapıyor. Tasarımlara eşlik eden mankenlerin başlarındaki şık bonelerse başta satenken sonlara doru işlemeli ve ışıltılı bir hal alıyor. 

Valentino


      Marka masum romantizmi sunan kusursuz sade bir koleksiyonla karşımıza çıktı. Tüllerden tasarlanan kısa elbiseler genç Valentino kızlarına itaf edilirken düz sade krep elbiseler müükemmel bir terziliğin eseri olduğunu belli ediyordu. Sade elbiselerin ardından podyumda görülen kelebekler, kuğular, yılanlar, filler ve aslanlı baskılara sahip tasarımlar herkesi şaşırttı. Yartıcılıkta zarafeti birbirinden ayırmayan Valentino`nun iklisi Maria Grazia Chiuri ve Pierpaolo Piccioli birkez daha moda severlerin beklentilerini karşılıksız bırakmadı.

Elie Saab


      Pastoral bir ortam sunanmaya çalışan tasarımcı pembe, mavi ve lila tonlarının hakim olduğu bir koleksiyonla karşımıza çıktı. Kırmızı halı ışıltısıyla eşanlamlı olan Elie Saab her zaman olduğu gibi tasarımlarından ışıltıyı eksik etmedi. Defilenin sonlarına doğru ortaya çıkan menekşe, sitrin, canlı mavi ve mercan tonlarının beyaz üzerine karışık işlemeyle sunulduğu elbise serisi koleksiyona fark kattı. Şovun finalinde merakla beklenen Saab gelinliği ise koleksiyonun tümü yanısıtıyordu.

Zuhair Murad


        Tasarımcı bu kezde karşımza işçiliğiyle göz dolduran bir koleksiyonla çıktı. 25.000 çiçek aplikenin kullanıldığı kolesiyonda Zuhair Murad kadını bu kez daha modern ve romantikti. Pastel tonların ön planda olduğu defilede siyah zebra baskılı payetli elbise ve siyah dantelden tasarlanan transparan suit dikkat çekiyordu. Koleksiyonun genelinde kullanılan gold yaprak kemerler ise adete tasarımlara atılan birer imza gibiydi. Sarı ve eflatun elbiselerin serisinden sonra finale yakışır bir gelinlikle de şov sonlandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top