7 Şubat 2014 Cuma

0

2014 Yaz Paris Couture Haftasından Notlar

      Versace`nin açılışını yaptığı moda haftası 2014 yazı için birçok trend ipucu verirken tasarımlar yine büyüledi. Beyaz rengin ve romantizmin ön plana çıktığı Paris`teki eşsiz moda haftasını birinci günündeki defileleriyle daha yakından incelemeye hazır mısınız ?

Atelier Versace : Haute Couture haftasının açılışını yapan marka, Donatella Versace ve Lady Gaga iş birliğinde hazırladıkları güçlü bir koleksiyon sundu. Swarovski kristaller ve metal çiviler koleksiyonun iddiasını arttırdı.
     Küçük metal zincirler kullanılan anatomik dikişlere sahip kokteyl elbiseleri şovun başlangıcı yaptı. Defilenin en dikkat çekeni yeşil, turuncu ve mor tonları olurken tasarımları genellikle saten yada işlemeli kapşonlar tamamlıyordu. Sonlara doğru ise grafik dövme motiflerine sahip elbiseler göründü.


Giambattista Valli : Tasarımcının koleksiyonu sadelik ve tazelik içereriyordu. Suya yansıyan çiçeklerden aldığı ilhamla el işi yanardöner mavi üç boyutlu çiçek aplik işlemeleri defile boyunca göründü. Eğrisel etek formlarının oluşturduğu mini elbiselerin koleksiyondaki sıklığı dikkat çekerken uzun abiyeleri tercih etmeyen genç Hollywood aktrisleri memnun etme için olduğu konuşuldu.




Christian Dior : Raf Simsons karşımıza samimiyet ve şeffaflık içeren feminen bir koleksiyonla çıktı. Özgür ruhlu tasarımlarda işlemeli puantiye, sportif fileler ve transparan pileler kumaşlar sıklıkla görüldü. Klasik Dior kadını anlatan takım ve formlarda yeniden yorumlanırken ince zincirden oluşan kolyeler ve midi yüzükler koleksiyondaki zarafeti tamamlıyordu.


Stephane Rolland : Tasarımcı bize sarı ve beyazın başrolde olduğu yer çekimine meydan okuyan bir koleksiyon sundu. Uzun organze elbiselerin şeffaflık ve beyazla cesaret verdiği tasarımların arasında siyah renk dikkat çekiyordu.
     Her biri kırmızı halıda sansasyon yaratabilecek tasarımlardan oluşan koleksiyonun en özel parçası ise güneş sarısı organze elbise oldu. Bu tasarım podyumda adeta bir güneş patlaması yaşattı. Defilenin onur konuğu Kim Kardashian`ı gölgede bırakan tasarımlarda Stephane Rolland`ı bir kez daha couture haftasının vazgeçilmez tasarımcılarından biri yaptı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top