7 Şubat 2014 Cuma

0

2014 Yaz Paris Couture Haftasından Notlar | 2


    2014 yazı için birçok trend ipucu veren Paris Haute Couture moda haftasını ikinci günündeki Chanel, Ulyana Sergeenko, Bouchra Jarrar, Alexander Vauthier defileleriyle daha yakından incelemeye hazırmısınız ?

Chanel Couture : Markanın son defilesi Karl`ın pırıl pırıl fütürusttik ve yaratıcı tasarımlarıyla çalkalandı. Tasarımcının çocuksu ve kadınsı ruhu birarada yansıtan koleksiyonu enerjik, atletik ve gerçekten başarılıydı. Defiledeki elbiseler sadece efsanevi Chanel atölyesinin beceri hazinesinden çıkabilecek bir işçiliğe sahipti.
     Şovun en dikkat çekeni ise hiç kuşkusuz stilettoların ve platformların tahtına aday dantellerle yeniden yorumlanan spor ayakkabılardı. Koleksiyonda özgürleştirici bir hava hissedilirken bunda spor ayakkabıların ve gümüş renkteki diz pedlerinin payı büyüktü. Karl bu defilesiyle adeta atletik ruha sahip genç sportif stilleri şıklaştırmayı hedefliyordu.



Ulyana Sergeenko : Couture yolculuğunun başındaki tasarımcı Ulyana Sergeenko kendi adını taşıyan markasıyla birlikte zirveye olan yolculuğuna devam ediyor. Her koleksiyonunda bir hikaye üzerinden hazırladığı tasarımlarını bize sunan tasarımcı bu kez Doğu Ekspersindekibir yolculuğu anlattı. Rusyada özel işçilikle üretilen Stephen Jones imzalı şapkalarda defilenin dikkat çeken detaylarından biri oldu. 




Bouchra Jarrar : Markanın yeni koleksiyonu zarif kumaş seçimleri dışında klasik çizgisinde maskülen tasarımlara sahipti. Gümüş rengin ön planda olduğu koleksiyonda Jarrar klasiği ceketler, yelekler ve pantolonlar var olurken gece mavisi saten elbise şovu zenginleştiriyordu. Tasarımcının geçen sezon kullandığı fildişi tüyler ise bu yılda vazgeçilmezi olurak kahve ve siyah tonlarında görüldü. Modern Fransız modasının birkez daha mükemmel yansıtan Bouchra Jarrar`ın uzun vadede iyi bir gelecek sunması bekleniyor.


Alexander Vauthier : Tasarımcı yeni koleksiyonu için podyuma parlak siyah pist ve parıldayan ışıklarla gece klübü konseptti oluşturdu. Koleksiyonunda oldukça vamp bir kadını anlatan tasarımcı cesur yırmaçlar ve dekolteler kullandı. Tasarımlarda derilerde sıklıkla görülürken zincirler, çiviler ve tasma kolyelerle vamp etki güçlendirilmişti. Defilenin sonlarına doğru görülen organze katmanlı elbiselerse şovun en akılda kalıcı tasarımları oldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top