1 Şubat 2014 Cumartesi

0

ÇORBALIK ERİŞTEDEN YUFKALI KALIP BÖREK



SELVA- BLOGGER İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÇORBALIK ERİŞTE'DEN YUFKALI KALIP BÖREK


Malzemeler:

Erişte malzemeleri:
* 1/2 paket Selva çorbalık erişte
* Makarna haşlama tenceresi
* Bol su ve tuz
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ



Börek Malzemesi:
* 2 tane hazır yufka
* 1 tane çırpılmış yumurta
*  1 fincan süt
* 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
* 1/2 paket hazır krema
* 1 tane kelepçeli pasta kalıbı
* Kalıbı yağlamak için yağ


Üzeri İçin:
* 1 avuç susam ve çörek otu
* 1 tane çırpılmış yumurta

Yapılışı: Öncelikle Selva erişteyi haşlayın, bir kase içinde yumurtayı sütü ve kremayı iyice çırpın içine eriştenin tamamını atın ve karıştırın, başka bir tarafta kalıbı yağlayın ve içine iki kat yufkayı yayın hatta uçlarından biraz kopartarak altına destek koyun, karıştırılan erişteye en son kaşarı ekleyin ve yufkanın içine doldurun kenarlardan sarkan yufkaları üzerine düzgün bir şekilde kapatın üzerine bol yumurta sürün susam serpin 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin, biraz soğuduktan sonra dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Selva çorbalık erişteyi birde böyle deneyin.
* Lezzetli ve güzel bir börek oluyor.
* İsteyen artan yufkalarla yapabilir.
* Erişteleri biraz az haşlarsanız daha güzel oluyor.
* Yağ,tuz ve miktarları size kalmıştır.
* İsteyen içine çeşitli sebzeler ilave edebilir.
* İsteyen kaşara ilave beyaz peynir ilave edebilir.
* Ben sade kaşarlı yaptım
* Yağ tercihi size kalmıştır.
* Ben krema koyduğum için ilave yağ koymadım.
* İsteyen krema yerine yağ koyabilir.

AĞZINA TAT BULAŞANIN, GÖZÜ PEKMEZ TULUMUNDADIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top