21 Ocak 2013 Pazartesi
0
MALZEMELER
1 Paket (500 gr) Arpa Şehriye
1 kavanoz garnitür
1 ufak boy konserve mısır
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 demet dereotu
4-5 salatalık turşu dilimleri (içine)
3-4 yemek kaşığı mayonez
Sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Pilav tencerenizde arpa şehriyenin yarısını rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavurun .Daha sonra diğer yarısını ekleyin.(Daha hoş bir görüntüsü olacaktır.)Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup bir kaynatıp ocağın altını kısıp ,kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.(Pilav gibi)
Tencerenin ağzını açıp ara ara karıştırarak soğutun. Ilıdığında içine Garnitürleri, mayonezi ve yıkanmış kurutulmuş yeşillikleri doğrayın.Tuzu atıp karıştırın.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN.
ARPA ŞEHRİYE SALATASI
MALZEMELER
1 Paket (500 gr) Arpa Şehriye
1 kavanoz garnitür
1 ufak boy konserve mısır
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 demet dereotu
4-5 salatalık turşu dilimleri (içine)
3-4 yemek kaşığı mayonez
Sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Pilav tencerenizde arpa şehriyenin yarısını rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavurun .Daha sonra diğer yarısını ekleyin.(Daha hoş bir görüntüsü olacaktır.)Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup bir kaynatıp ocağın altını kısıp ,kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.(Pilav gibi)
Tencerenin ağzını açıp ara ara karıştırarak soğutun. Ilıdığında içine Garnitürleri, mayonezi ve yıkanmış kurutulmuş yeşillikleri doğrayın.Tuzu atıp karıştırın.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder