30 Ocak 2013 Çarşamba

0

KUŞ BURNU MARMELATI YAPIMI

 Malzemeler:
* 2 kg  Taze kuş burnu meyvesi
* 1 kg toz şeker
* Üzerini örtecek kadar su
Yapılışı: Olgunlaşmış kırmızı rengini almış kuşburnularını yıkayın çiçek ve dip kısımlarını kesin, Marmelat yapılacak tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su koyun, kuşburnuları yumuşayana kadar kaynatın,kaynayan sudan alın ve süzgeçten geçirin,çekirdek ve zarlarından ayrılmasını sağlayın,çıkan kuşburnu
bu kez un eleğinden geçirin, bu işlemi iki kere yapın,çıkan sosu tekrar ocağın üstüne koyun koyu bir kıvam alana kadar karıştıra karıştıra pişirin, ineceğine yakın şekeri katın 10 dk. daha kaynatın koyu bir kıvama gelince altını kapatın sıcak sıcak cam kavanozlara doldurun ve hemen kapağını kapatın. İstediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Kuşburnu  C vitamini yönünden çok zengindir.
* Kuş burnu meyvesinin çayı da yapılıyor,çok ta lezzetlidir.
*Kuşburnu meyve olarak hem çekirdekli hemde tüylü bir meyvedir.
* Bu yüzden süzme işlemi çok iyi yapılmalıdır.
*Şekeri azaltabilirsiniz.
* Marmelatı serin yerlerde saklayın.
* Şeker marmelatın rengini koyultur.



EKİNLER BAŞ VERMEDEN, KÖR BUZAĞI TOPALLAMAZMIŞ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top