27 Ocak 2013 Pazar

0

Haftanın Stili | Jessica Alba

    Bugün en az Miranda Kerr kadar tarzını beğendiğim ve kendime yakın bulduğum bir diğer isim Jessica Alba' nın tarzını inceleyeceğim. Miranda' nın stil yazısı için buraya bir tık :) Jessica Alba sokak modasının en iyileri listesinde yer alıyor. Bu namı da sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Jessica Alba dünyaca ünlü bir yıldız olmasına rağmen market alışverişini kendi yapıyor, arkadaşlarıyla ve ailesiyle dışarıda rahatça vakit geçiyor. Bizim egosu tavan yapmış namları ülkemizle sınırlı,  Nişantaşı'nda korumayla gezen ünlülerinin aksine normal bir insan gibi hayatını devam ettiriyor. 
   Kendisinin bu rahat yaşam tarzının günlük stiline de yansıdığını görüyorum. Rahat ancak oldukça şık ve trend bir görünüme sahip. Arkadaşlarıyla ve ailesiyle yemek yerken, alışverişe giderken ya da ofisindeyken oldukça basit ancak tarzı olan parçaları bir araya getirerek muhteşem looklar ortaya çıkarıyor. Genel olarak Jessica Alba, renkli ve desenli giyinmeyi, pantolonları, deri ceketleri, blazerları, gözlükleri, postacı çantalarını, kalem elbiseleri.. seviyor. Jessica Alba' nın olmazsa olmaz aksesuarları ise şüphesiz, şallar. Desen desen renk renk şallarını yaz kış boynundan eksik etmiyor. Jess'in stilini kışlık, özel günler ve yazlık-baharlık olmak üzere üç etapta ele alıyorum bugün. Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde bakalım Jess neler giymiş?











   Jessica Alba kış aylarında genel olarak, rahat gömlek, kazak veya tunikleri pantolon ve taytlarla giyerken üzerine yelekler, paltolar ve deri ceketleri tercih ediyor. Aksesuar olarak da yukarıda bahsettiğim gibi olmazsa olmaz şallarıyla kıyafetlerine adeta imzasını atıyor. Çanta tercihi ise genelde büyük el ve postacı çantalarından yana. Kış aylarında az topuklu botları ve düz çizmeleri de fazlasıyla tercih ediyor. 








    Özel günlerde ise Jessica Alba rahat parçalardan vazgeçiyor. Tam anlamıyla elegan bir şıklığa bürünüyor. Kalem ve uzun elbiseler, pantolon ceket takımlar, clutchlar ve stilettolar özel günlerde vazgeçilmezleri. Saç ve makyajda oldukça doğal görünmeyi tercih ediyor. Saçlarını zaman zaman doğal dalgalarla açık bırakırken zaman zaman da ensede zarif bir topuzu tercih ediyor. 













    Yaz ve bahar aylarında Alba renkli ve rahat pantolonları salaş üstlerle kombinlemeyi çok seviyor. Ayrıca blazer ceketler de bahar aylarında vazgeçilmezler listesinde yer alıyor. Ayakkabı tercihi ise genelde dolgu topuk ve babetlerden yana oluyor. Alba' nın şaldan sonra diğer vazgeçilmez aksesuarı da gözlükler. Özellikle yaz aylarında renk renk gözlükleri kullanmayı seviyor. Jess, saç ve makyaj konusunda sokakta doğal olmaktan yana. Neredeyse hiç makyaj yapmıyor. Saçlarını doğal halinde açık bırakıyor ya da çabasızca tepeden topluyor. 
    Gördüğünüz gibi Jessica Alba' nın stil ikonu olması boşuna değil. Kendisine has bir tarzı ve şıklığı var. Resimlere bakarken bu kadının iki tane çocuğu olduğuna inanasım gelmedi değil. Sanki 20 yaşında gibi görünüyor. Aslında seçtiği trend ve enerjik parçaların böyle görünmesinde etkisi büyük. Bu arada Jessica, saçının rengini değiştirmeyi seven ünlülerden biri. Uzun zamandır kahve kullandığı saçlarına yaz aylarında doğal sarı balyajlar yaptırdı. Ben bu rengi kendisine çok yakıştırıyorum kahveden çok daha genç görünmesini sağlıyor. Stil güzel olunca ben de baya yazdım:) Siz de benim gibi Jessica Alba' nın stilini beğenen ilham alanlardan mısınız? Bir sonraki yazıda görüşünceye dek hoşçakalın:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top