30 Ocak 2013 Çarşamba

0

2013 İlkbahar/Yaz Gözlük Modası

    Bugün benim olmazsa olmaz aksesuarım gözlüklerden bahsedeceğiz. Ben yaz kış ayırt etmeksizin güneş gözlüksüz sokağa adım atmayanlardanım. Bu yaz nasıl gözlükler moda olacak şöyle bir inceleyim dedim ve bu yazın gözlük modasını ele aldım. Biz hala kış aylarının ortasındayız ancak malumunuz, ilkbahar/yaz trendleri çoktan belli oldu. 2013 yazında gözlerimiz şenlenecek desem yeri. Çünkü bu yıl çeşitli renklerde, desenlerde ve şekillerde gözlükler takacağız. Bu yıl gözlükler konusunda klasik tercihlerden sıyrılmanın tam vaktidir diye düşünüyorum:) Lafı fazla uzatmıyorum ve bu yılın 10 maddelik gözlük trendleri dosyasını açıyorum.

1. Yuvarlak Gözlükler: İşte benim son zamanlardaki takıntım round yani yuvarlak gözlükler. Metal çerçeveli, kemik, renkli, desenli .. Bu yaz sokaklarda en çok karşılaşacağımız gözlük modeli bu olacak. Yuvarlak gözlük konusunda tereddütleriniz varsa, hemen onları halının altına süpürün. Çünkü bu yaz round gözlüksüz geçmez:)


2.Aynalı Gözlükler: İşte bu yaz en az round gözlükler kadar karşımıza çıkacak ve benim çok sevdiğim bir diğer trend: aynalar:) Narsizmde son boyut, artık karşınızdaki konuşurken kendinizi rahat rahat göreceksiniz:) Ben bu aynaları en çok pilot gözlüklere yakıştırıyorum. Henüz yaz gelmeden bu aynalı gözlüklerden de edinmek gerek.


3.Büyük Gözlükler: Büyük gözlükler bir kaç sezondur hayatımızda olan bir trend. Ancak yüzü küçük olanların    kesinlikle uzak durması gerek. 


4.Dekoratif Çerçeveler: Tasarımcılar bu sezon gözlükler hayalgüçlerini fazlasıyla zorlamışlar. Günlük hayatta kullanmak ne kadar mümkün bilmiyorum ama bu gözlüklerin birer tasarım harikası olduğuna eminim:)


5.Geometrik Çerçeveler: Gözlük modasında yeni bir akım daha başlıyor. Geometrik çerçevelerle hem farklı hem de çok şık görünebilirsiniz. Ben özellikle renkli olanları çok sevdim.


6. Kalın Çerçeveler: Gözlüğümle tüm dikkatleri üzerime toplamak istiyorum diyorsanız bu trend tam size göre:) Renk renk bu kalın çerçeveler kesinlikle çok iddialı.


7. Kedi Gözü: Bir kaç sezondur hayatımızda olan bu trend bu yaz tam anlamıyla zirvede olacak. Gözlükte klasik modellerden sıkılanlar bu yıl kedi gözlüklerini denemeli.


8.Koruyucu Gözlükler: Bu trend günlük kullanıma uygun mudur yorumu size bırakıyorum. Zira,bu gözlükleri takıp sokağa çıktığınızda kaynakçı muamelesi görebilirsiniz:) 


9.Renkli Gözlükler: Artık yalnızca çerçeveler değil gözlük camları da renklenecek. Aşağıdaki Guccilerden bir tane olsa fena olmaz diye düşünüyorum:)


10.Desenler: Dümdüz çerçeveler yerine bu yıl desenlilere bırakıyor. Hayvan desenleri, yılan desenleri, floral desenler ve dahası bu yıl yüzümüzü süsleyecek. 

    Resimler: Pinterest, millionlooks, telegraph.uk
   
   Gördüğünüz gibi bu yazın gözlük trendleri oldukça renkli ve farklı.  Yukarıda da belirttiğim gibi benim bu trendlerden favorim yuvarlak, aynalı ve renkli olanlar. Her ne kadar trendler koleksiyonları belirlese de gözlük alırken önemli olan size  yakışanı seçmektir. Yüz şekli, ten rengi ve saç rengi gibi gözlük alırken dikkat etmek gereken kriterler vardır. Peki siz bu trendlerden en çok hangisini beğendiniz?















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top