28 Ocak 2013 Pazartesi

0

Parmak kesme makinasını gördünüz mü?

İran’da hizmet veren parmak kesme makinasını gördünüz mü? İnanılacak gibi bi şey değil, ondan soruyorum gördünüz mü diye. Adamlar çağa uyup teknolojiden yararlanmışlar ve kendileri için bir infaz makinesi yapmışlar. Aslında bu infaz makinesi konusunda Amerikalılarla boy ölçüşmeleri mümkün değil ama bence idare eder. Sonuç önemli. Makine el kol parmak kesiyor mu, kesiyor. Sorun yok. Tamam bir elektrikli sandalye değil ama zaten buradaki amaç da öldürmek değil, süründürmek.

Ama.. gerçekten soruyorum bi kez daha: Parmak kesme makinasını gördünüz mü?

Şeriat yasalarınca memleket yönetilsin pek şahane olur diyen varsa, bence en başta onlar görsün şu makinayı. Bakalım beğenecekler mi? Amaca uygun mu, ağız tadıyla bi intikam almaya yeterli mi, yoksa eski usul koy eli kütüğe salla kılıcı ya da baltayı, daha mı iyi?

Hırsız eliyle koluyla çalıyor diye eli kesiliyor ya da gidiyor parmaklar. Galiba işin mantığı böyle bi şey. Dinden imandan anlayan birileri bana tane tane anlatsın lütfen. Suç hangi beden parçasıyla işleniyorsa onu mu kesiyoruz kıtır kıtır? Yani bu durumda adam ya da kadın fena feci şeyler düşünürse kelle mi gidecek? Beyni alır kafayı rahat bırakırız diyorsanız bilemem. Belki de asıl suçlu olan dildir? Hayır yani ne gereği var düşündüğün her şeyi beyan etmenin.. aha gitti dil.

Gidin görün çok rica edeceğim şu makinayı. Parmak kesiyormuş meğer.

Geri dönüşü olmayan bir ceza veriliyor. Parmaklar gitti gider. Sonra artık ıslah mı olur, nefretten deli mi olur, itinayla kısık ateşte demlenmiş psikopat mı olur orası hırsızın huyuna suyuna kalmış. Yani belki de buradaki asıl mesele hırsızın aldığı ceza değil. Halka açık bi şekilde infaz yerine getirildiğine göre, asıl mesele millete ibret olması. Suça niyetlenen birileri varsa şayet, görsün başına geleceği de korksun yapmasın diye.

Tabii şu da var, meydana makinayı çıkarıp halka tanıtsalar belki daha etkili olur, kim bilir? Hatta temsili parmak kesme de yapılabilir.. vitrin mankeni gibi bi şey alınır, gözleri bağlanır, meydana getirilir vs vs..

O değil de.. yahu parmak kesme makinası yapmışlar, gördünüz mü?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top