31 Ocak 2013 Perşembe

0

KADAYIFLI MANTI

 Malzemeler:
* 250 gr tel kadayıf

Köftesi İçin:
*100-150 gr yağsız kıyma
* 1 tane küçük kuru soğan rendesi ( ince rendelenmiş)
* 1 dilim bayat ekmek içi
* Tuz,karabiber,kimyon veya köfte baharatı

Üzeri İçin:
* 1 kase iyice çırpılmış yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz

Sosu İçin:
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 2 tatlı kaşığı biber salçası
* 4 çorba kaşığı domates püresi
* Tuz, karabiber, kekik (taze yeya kuru)
* 1 dal nane
 Yapılışı: Köfte malzemelerini iyice yoğurun baharatlarını katın fındık büyüklüğünde köfteler yapın,tepsi içine yaydığınız kadayıflara iyice bulayın,elinizi sıvı yağa batırın, köfteleri yağlı ellerinizle iyice yapıştırın,kadayıf toplarınızı yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin 180 derecede ısıtılmış fırında ara sıra karıştırarak 10-15 dk. pişirin,diğer tarafta krema kıvamında çırpılmış yoğurda sarımsak ve az bir tuz ekleyerek karıştırın ve pişen kadayıflı köftelerin üzerine dökün, sos malzemelerini pişirin yoğurdun üzerine dökün sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kadayıf ile bir güzel ve lezzetli tarif.
* Köftelerin baharat ve lezzet tadı size kalmıştır.
* Baharatları ve tuzu her zaman en son ekleyin.
* İsteyen köftelerine maydanoz kıyabilir.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Kadayıfın tuzu olmadığını unutmayın.
* Yağ tercihi size kalmıştır.
* Elinizi yağlarsanız kadayıflı köfteleri daha rahat yapabilirsiniz.



ÖRNEK HER ZAMAN KURALDAN DAHA YARARLIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top