14 Ocak 2013 Pazartesi
0
MALZEMELER
1 adet küçük karnıbahar
tuz
Beşamel sosu :
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı margarin /tereyağı
1 çimdik tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın.Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlandıktan sonra süzün.Fırın kabınıza yerleştirin.
Sos tencerenize margarin/tereyağını eritin.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.2 su bardağı sütü azar azar ilave edip karıştırın.Bir çimdik tuz atarak karıştıra karıştıra pişirin.
Beşamel sosunu karnıbaharlarınızın üzerine yayın.Üzerine kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
KARNABAHAR GRATEN
MALZEMELER
1 adet küçük karnıbahar
tuz
Beşamel sosu :
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı margarin /tereyağı
1 çimdik tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın.Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlandıktan sonra süzün.Fırın kabınıza yerleştirin.
Sos tencerenize margarin/tereyağını eritin.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.2 su bardağı sütü azar azar ilave edip karıştırın.Bir çimdik tuz atarak karıştıra karıştıra pişirin.
Beşamel sosunu karnıbaharlarınızın üzerine yayın.Üzerine kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder